TRIKOTNIK DIVJE VOŽNJE V KOPRU: Pešci ogorčeni, kaj lahko policija stori glede predelanih skuterjev?

Koper

Vse več bralcev nam poroča o divjanju tako imenovanih 'petindvajsetic' na območju med Planetom Koper, Lidlom in McDonaldsom v Kopru. V podhodu pri avtobusni postaji naj bi minuli teden skoraj zbili otroka, ki ga je materi zadnji trenutek uspelo potegniti vstran. Na Policijski upravi Koper pravijo, da so s problematiko seznanjeni in tovrstne usklajene poostrene nadzore načrtujejo tudi za prihodnje.

"S problematiko mopedistov, ki nevarno vozijo po Kopru, smo seveda seznanjeni, saj traja že kar nekaj časa," pravi Anita Leskovec, tiskovna predstavnica PU Koper, kjer so v preteklih mesecih izvedli več nadzorov. 

Nadzore izvajajo predvsem koprski policisti v sodelovanju s prometnimi policisti, pa tudi z vodniki službenih psov in z mestnimi redarji. 

"V zadnjih mesecih smo zasegli kar nekaj predelanih skuterjev in za voznike podali obdolžilne predloge na sodišče. Tu govorimo predvsem o skuterjih, ki lahko razvijejo maksimalno hitrost 25 km/h, po predelavi pa tudi 80 km/h in več," opisuje Leskovčeva.

Eden večjih takšnih nadzorov je bil v začetku sezone. Policisti prometne policije Koper so v sodelovanju s policisti Policijske postaje Koper in vodniki službenih psov izvedli poostren nadzor nad vozniki enoslednih vozil (mopedi), ki so že nekaj časa kršili cestno prometne predpise v samem jedru Kopra in na vpadnicah v Koper.

V nadzoru so zasegli šest mopedov, zoper voznike pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče za prekrške.

Dva voznika nista upoštevala znakov policistov in sta z vožnjo nadaljevala. Policisti so zapeljali za njima, njuna vožnja pa se je končala v oljkah in na robu ceste. Na kraju so policisti ugotovili, da je bil en moped ukraden, drugi voznik pa je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Poleg tega so štirim voznikom napisali plačilni nalog, ker med vožnjo niso uporabljali varnostne čelade. Eden je dobil globo, ker je vozil čez polno črto. Pri enemu vozniku so ugotovili, da uporablja tablice, ki ne pripadajo vozilu, ki ga je vozil, zato je dobil plačilni nalog v višini 500 evrov. Dva voznika sta vozila moped, ki ni bil registriran. Dva voznika sta vozila moped z neveljavnim prometnim dovoljenjem. Enemu vozniku so napisali plačilni nalog, ker moped ni bil tehnično brezhiben in mu odvzeli registrsko tablico. Za nameček pa so trije vozniki mopedov vozili pod vplivom alkohola.

"Poleg tega, da imamo na policiji kar nekaj konkretnih informacij, nam jih redno posredujejo tudi občani. Nadzore tako opravljamo tam, kjer mopedisti dejansko kršijo pravila. Vse občane pozivamo, da tovrstne kršitve sporočajo takoj na 113, saj policisti lahko ukrepajo le, če kršitelje dobijo na kraju," še pravi Leskovčeva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Luka |  18 .08. 2020 ob  21: 03
Ce ljudje ki imajo dojencke v vozickih mislijo da so registrirani pod zip 25 in se setajo po kolesarski
Nicholas |  18 .08. 2020 ob  20: 56
10
naj zacnejo ljudje raje hodit po plocniku namesto po kolesarskih
štupido |  18 .08. 2020 ob  20: 50
Danes je na gorenjskem med prevračanjem z avtom, voznik padu iz vozila in umrl.
...
Lili |  18 .08. 2020 ob  11: 12
-1
Ma tipično..sedaj se vsi pogregajte med sabo,alo.. Dejstvo je, da je bedakov tako med skuteristi,kot med kolesarji, pešci,...kolkor češ. Ma tudi policaji so zreli..Težijo in kaznujejo vsem mladim s skuterejem. To vem iz prve roke. Čim sediš na skuterju, si za policaja že kriminalec. In tudi če si šel počasi, ti teži do prafaktorja, po sistemu, ..sigurno neki skrivaš! Naj policaji nehajo bit samo inkasanti!
štupido |  17 .08. 2020 ob  21: 17
-20
Povej mi koliko je neumnih otrok, ki divjajo med kolesarje in pešce umrlo ali koliko ljudi so ubili med divjanjem, pa ti jaz povem koliko jih je umrlo v prometni nezgodi z avtom v katerem so bili nepripeti. Pa ti nihče ni zaplenil avta, ko si se vozil nepripet. Niti par tisočakov kazni nisi dobil.
štupido |  17 .08. 2020 ob  21: 06
-6
@Tom nevem za koga se imaš, ma meni deluješ budala.
Tom |  17 .08. 2020 ob  21: 01
štubido@, na žalost ni problem v tem, kaj bi dal za moje možgane, temveč v tem, da imaš premalo prostora ali skoraj nič v tvoji glavi za moje ! :) Torej preostane ti zgolj počivanje, kar si pa itak že navajen, kajne ..... ker drugega ti ni bilo dano, da bi s svojo omejenostjo dosegel!
Eho |  17 .08. 2020 ob  20: 40
15
Čudaki niso samo med otroci, ki pretiravajo s predelanimi "petindvajstkami"...Čudaki so tudi med kolesarji...tudi med pešci so čudaki, ki ti se nočejo niti malo odmakniti naprimer na Parenzai...Parenzana med Izolo in Portorožem je postala zelo nevarna zaradi nespametne vožnje, tako nekaterih motoristov, kot nekaterih kolesarjev in celo nekaterih pešcev, predvsem v večjih skupinah...
Eho |  17 .08. 2020 ob  20: 31
13
Ne divjajo vsi, so pa žal tudi taki, žal z malo pameti, ki predvsem ne obvladujejo sami sebe, kar je slaba popotnica za življenje...ter nekaj njih s premalo samozavesti, ki jim ne ostane drugo kot, da se šlepajo za temi, ki jim primanjkuje modrosti...Nekih 10% jih resnično pretirava, da celo kdaj še sami sebe prekašajo v neumnosti, kot bi hoteli biti neumni še bolj kot so......Precej kolesarim in večkrat me zmrazi ko vidim kako kdaj z res zelo veliko hitrostjo vijugajo po preozkih kolesarskih stezah tik med in ob malimi otroci, ki se komaj učijo kolesariti....Ne morem verjeti, da je lahko nekdo tako zelo neumen...
štupido |  17 .08. 2020 ob  17: 57
-13
Tom: kaj bi dal, da imam tvoje možgane vsaj pol urce, da se malo spočijem.
Tom |  17 .08. 2020 ob  17: 17
17
Slovenski paradoks je, da je policija seznanjena z marsičem, kar ogroža vse udeležence v prometu in bore malo naredi na tem področju, tako rada pa preverja in tudi kaznuje tistega, ki ni privezan z varnostnim pasom in ogroža zgolj samega sebe! Naj zaplenijo skuterje, kateri divjajo in če jih lastniki želijo dobiti nazaj, naj plačajo nekaj tisoč € in državni proračun bo hitro bogatejši!
štupido |  17 .08. 2020 ob  17: 06
-11
@Ištrijan: dijo povero, ma ti si prav jezen ?
1