Triestina utegne menjati lastnika

Nekdanji italijanski prvoligaš Triestina, ki je pred leti doživel klavren propad in začel novo zgodbo iz najnižje lige, naj bi v kratkem menjal lastnika. Kljub temu ne prihaja bogataš, ki bi lahko v kratkem dvignil klub in ga popeljal na pota stare slave.

Triestina trenutno igra v D ligi, zanjo pa se zanima podjetnik iz Verone. Sedanji lastnik Gianfranco Cergol je pripravljen na prodajo, najresnejši kandidat je lastnik družbe Italspurghi Graziano Vivian. Ta je sicer precej odkrito povedal, da njegove finančne možnosti niso tako velike, da bi lahko klubu namenil večja vlaganja. Proračun, ki ga pripravlja pa je namenjen igranju v D ligi, kar zagotovo ne zadovoljuje navijačev, ki želijo, da bi se klub čimhitreje vzpenjal v ligaškem tekmovanju.

Edini, ki bi lahko preprečil prodajo je Maurizio Zamparini, poslovnež iz Furlanije, ki je sicer lastnik drugoligaša Palerma. Ta ima predkupno pravico za 80 odstotkov kluba, kar mu omogoča sponzorska pogodba. A sam se je kot kaže izločil iz igre, saj je dejal, da bo brez težav dal svoje soglasje k prodaji kluba. Prodaja bi lahko stekla precej hitro, poroča tržaški Il Piccolo, novo vodstvo bi lahko klub prevzelo že v začetku decembra.

Deli novico: