TRI STVARI ZA NAJLEPŠO NOTRANJOST: Na kaj bi morali biti pozorni pri izbiri detajlov

Tehnologija

Selitev ali prenova stanovanja so trenutki, ki jih pomnimo skoraj vse življenje. Vznemirjenje ob novem stanovanju, določena mera pozitivnega strahu, ponosa in sreče zaradi novega začetka pogosto povzroči, da pozabimo na veliko stvari, ki bi jih morali storiti, da bi naš novi začetek odseval tudi našo osebnost. V celotnem procesu in naglici pogosto nimamo časa razmišljati o navadnih, vsakdanjih detajlih, kot so vtičnice in stikala. Kdo pa sploh razmišlja o tem?

Čeprav imamo s stikali in vtičnicami vsaj desetkrat na dan "interakcijo", jih le redko opazimo kot sestavni element svojega doma. Da bi dekorativni elementi kar najbolj poudarjali naš stil in osebnost ureditve notranjosti, je treba paziti na naslednje dejavnike.

1. Materiali

Plastika ni več edina možnost pri izbiri stikal in vtičnic. Danes so ti elementi izdelani iz različnih materialov. Obstajajo luksuzni okrasni okvirji iz usnja, kamna, stekla, kovine ali lesa. Baza so UNICA Top in UNICA Class iz programa stikal in vtičnic Schneider Electric. Le te izstopajo s svojo kakovostjo in trajnostjo ter so prava rešitev za interier s slogom.

2. Barve in vzorci

Na vtičnicah lahko zamenjamo okvirje podobno kot menjamo maske na mobitelih. Videz vtičnice in stikala lahko spremenimo tako, da ustrezajo vsaki sobi, ali pa se ravnamo po trenutnem razpoloženju. Trendi se hitro spreminjajo, zato je pomembno, da lahko v hipu prilagodimo videz svojega doma.

3. Oblikovanje

Funkcija stikal "vklop-izklop" ni več edina izbira. Danes lahko izbiramo med različnimi stikali, ki omogočajo veliko načinov vključevanja in izključevanja. Na primer regulatorji razsvetljave (dimmerji) omogočajo, da upravljamo jakost osvetlitve, kar je idealno za jedilnice, dnevne sobe in druge prostore, primerne za ambientalno osvetlitev. Senzorji gibanja in prisotnosti za samodejni vklop in izklop luči so danes primarna obveznost, če želimo racionalizirati porabo energije v svojem domu.

Pred nakupom novega stikala ali vtičnice si dobro oglejte svoj dom in razmislite, kateri stili, barve in oblike bi najbolj ustrezali vašemu dekorju, stilu in osebnosti. Elegantno in prefinjeno oblikovana stikala in vtičnice so sestavni del notranjosti vsakega doma in če se tega zavedate, bo to zagotovo prispevalo k pravemu načinu osvetlitve vašega doma.

Za več informacij obiščite spletno stran podjetja Schneider Electric.

Deli novico: