TRI NOVE OKUŽBE V HRVAŠKI ISTRI: Druga dva primera nista povezana z žensko iz Umaga

Istra

V hrvaški Istri so danes potrdili tri nove okužbe z novim koronavirusom, je sporočila tamkajšnja civilna zaščita. V prvem primeru gre za žensko iz Umaga, ki naj bi bila lastnica storitvene dejavnosti, pri ostalih dveh gre za poslovneža iz Srbije ter stik z že potrjeno okužbo. Zadnja dva primera nista povezana z okuženo žensko v Umagu.

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 86 novih okužb z novim koronavirusom, en človek je umrl. Trenutno je v državi okuženih 798 ljudi, med njimi jih 85 potrebuje bolnišnično zdravljenje, trije so na ventilatorju. Vsega skupaj so od začetka epidemije okužbo z novim koronavirusom na Hrvaškem potrdili pri 3094 ljudeh, 113 jih je umrlo, 2183 pa jih velja za ozdravljene, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Največ novih primerov v zadnjih dneh beležijo na območju Zagreba - v zadnjem dnevu so jih tam potrdili 36 - ter na zahodu države. V petek so na Hrvaškem potrdili 96 novih okužb z novim koronavirusom, kar je največ po 1. aprilu, ko so prav tako potrdili 96 okužb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija