TRI ITALIJANSKE DEŽELE POSTALE BELA OBMOČJA: V Furlaniji odpravljena policijska ura, kateri ukrepi ostajajo?

Svet

Tri italijanske dežele, Sardinija, Molize in Furlanija-Julijska krajina, ki meji na Slovenijo, so z današnjim dnem zahvaljujoč ugodnim epidemiološkim podatkom postale t. i. bela območja, na katerih veljajo le še blagi ukrepi za omejitev širjenja novega koronavirusa.

V trojici dežel so po novem izmed ukrepov obvezni le nošenje mask in vzdrževanje ustrezne medsebojne razdalje, prepoved gibanja ponoči je odpravljena, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Preostali del države je še naprej obarvan rumeno, kar glede na stopnje tveganja za prenos okužbe prinaša zmerne ukrepe. Bosta pa od torka po vsej Italiji spet mogoča strežba tudi v notranjosti gostinskih lokalov in ob 25-odstotni zasedenosti zmogljivosti udeležba na notranjih športnih dogodkih. S 7. junijem se bo začetek nočne prepovedi gibanja pomaknil na 24. uro.

Razmere na področju epidemije se medtem v Italiji še naprej izboljšujejo, niža se tudi obremenitev bolnišnic. Prav v nedeljo je država glede na podatke zdravstvenega ministrstva zabeležila najmanj smrtnih žrtev covida-19 od 14. oktobra. Umrlo je 44 ljudi, prvič v zadnjih sedmih mesecih manj kot 50.

Od začetka epidemije februarja lani je Italija vsega skupaj potrdila 4,21 milijona okužb z novim koronavirusom, umrlo je 126.046 ljudi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija