TRETJA KOLAJNA ZA SLOVENIJO: Tina Trstenjak je v finalu osvojila srebro!

Svet

Slovenska judoistka Tina Trstenjak je na olimpijskih igrah v Tokiu osvojila srebrno kolajno v kategoriji do 63 kg. V finalu je bila po vazariju v podaljšku namreč boljša Francozinja Clarisse Agbegnenou. Trstenjakova je Sloveniji priborila tretjo kolajno na teh OI po bronu Tadeja Pogačarja in zlatu Benjamina Savška.

Trstenjakova se je s tem podpisala pod 50. slovensko kolajno na poletnih in zimskih olimpijskih igrah, samo na poletnih OI pa je to 26. kolajna za Slovenijo. Tridesetletna Celjanka se bo iz kultne judoistične dvorane Budokan vrnila z drugo kolajno na olimpijskih igrah, potem ko je pred petimi leti slavila v Riu. V finalu je takrat premagala prav Francozinjo Agbegnenoujevo, ki ji je tokrat uspelo maščevanje.

Od samega začetka sta bili najboljši judoistki kategorije do 63 kg zelo aktivni in napadalni. Francozinja je več poskušala s prijemi na tatamiju in želela Celjanko obrniti na hrbet, kar pa ji ni uspelo. Po dveh minutah in pol si je Agbegnenoujeva prislužila prvo kazen, nato pa je zaradi lažnih napadih po zgrešenih prijemih Trstenjakova prejela dve kazni pred iztekom štirih minut.

Na tatamijih veliki tekmici, zunaj njih pa dobri prijateljici. Šport piše lepe zgodbe.???????? #imamoto #imamotokio #ifeelslovenia #TeamSlovenia Feel Slovenia

Objavil/a Slovenia Olympic Team dne Torek, 27. julij 2021

Dvoboj je odločil podaljšek, v katerem pa je bila uspešnejša Francozinja. Po 37 sekundah je uspela Slovenko spraviti iz ravnotežja in z vazarijem zaključiti dvoboj. Po njem sta se tekmici, sicer pa zunaj tatamijev dobri prijateljici iskreno objeli in čestitali. Agbegnenoujeva pa je "staro znanko" Trstenjakovo kar dvignila v zrak v znak spoštovanja.

Bronasti kolajni sta pripadli Kanadčanki Catherine Beauchemin-Pinard in Italijanki Marii Centracchio.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija