TRENUTNO TRETJI NA SVETOVNI LESTVICI: Mrakova in Macarolova tudi v Genovo po visoka mesta

Slovenija

Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol, ki sta si z evropskim naslovom lani priborili naziv najboljše slovenske ekipe leta, bosta ta teden nastopili na svetovnem pokalu v italijanski Genovi, kjer bo to tekmovanje prvič. Tekmovalki, ki imata v razredu 470 že normo za olimpijske igre naslednje leto v Tokiu, znova merita na sam vrh.

Slovenske barve bodo v Genovi zastopali še Žan Luka Zelo v razredu laser, Kim Pletikos v laser radialu ter Peter Janežič in Sebastian Prinčič v razredu 49-er.

Mrakova in Macarolova sta v začetku meseca na 50. jadralni regati princese Sofije v morju pred špansko Palmo de Mallorco zasedli končno tretje mesto. S tem sta na tem močnem tradicionalnem tekmovanju, na katerem so nastopile vse najboljše posadke sveta, prvič v sezoni končali med prvimi tremi. V začetku februarja sta na svetovnem pokalu v Miamiju, kjer sta lani zmagali, zasedli šesto mesto.

"Trenutno sva tretji na svetovni lestvici. Zelo sva zadovoljni s prikazanim jadranjem na Palmi. Mogoče je bila še kakšna napaka, ki jo morava popraviti že v Genovi," je pred tekmovanjem menila krmarka Mrakova.

Na svetovni lestvici vodita Japonki Ai Kondo Yoshida in Miho Yoshioka, svetovni prvakinji, drugi sta svetovni podprvakinji Španki Silvia Mas Depares in Patricia Cantero Reina. Za tretjeuvrščeno slovensko posadko sta Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre na četrtem mestu. Krmarka Millsova je olimpijska zmagovalka, ki pa za razliko od OI v Riu de Janeiru sedaj nastopa z drugo flokistko, z McIntyrevo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija