TRENUTKI GROZE V BEOGRADU: 14-letnik v strelskem pohodu na šoli ubil osem učencev in varnostnika, več je ranjenih (FOTO, VIDEO)

Kronika

Srbski mediji poročajo o tragičnem dogodku, ki se je nekaj po 8. uri zjutraj zgodil na Osnovni šoli Vladislav Ribnikar na Vračari. 14-letni učenec 7. razreda je prišel v šolo oborožen s pištolo in začel streljati na sošolce, pri tem pa je ubil varnostnika, ranil učiteljico in več učencev. Po prvih neuradnih podatkih je umrlo osem oseb, najmanj pet je ranjenih. Strelca so policisti aretirali in odpeljali v pridržanje na policijsko postajo.

Na kraj dogodka so takoj napotili več reševalnih vozil, prispela pa je tudi specialna enota policije, saj naj bi po neuradnih podatkih v eni od učilnic našli nahrbtnik s pištolo in več plastenk z vnetljivo tekočino. Ali je nahrbtnik v šolo prinesel strelec ali morda druga oseba, za zdaj ni znano.

Po zadnjih podatkih je v streljanju poleg varnostnika umrlo osem učencev, učiteljica in še ena deklica sta v kritičnem stanju, dva učenca pa operirajo, a nista v življenjski nevarnosti.

Učenci, ki so streljanje preživeli, so pretreseni pripovedovali, da so bili v učilnicah, ko so zaslišali hrup in pokanje. Najprej so pomislili, da nekdo meče petarde, nato pa je v učilnico pritekel učitelj in vpil, naj takoj zapustijo šolske prostore.

"Mislili smo, da se šali, potem pa smo videli učence iz tistega razreda, ki so ležali na tleh na hodniku, nekateri so jokali," so povedali. "Tekel sem po hodniku in zagledal fanta, ki je sedel na tleh, obkrožen s prijatelji, ki so jokali. Videl sem, da ima trenirko preluknjano," je dejal eden izmed učencev. "Dva naša prijatelja ležita ranjena na tleh, ne vemo, ali sta živa. Enega fanta je ustrelil v nogo, drugega v mednožje," sta v solzah povedali dve deklici.

Šolo so medtem evakuirali, na kraju pa so številni policisti, prišel je tudi državni tožilec. Motiv streljanja zaenkrat ni znan, policisti pa domnevajo, da je 14-letnik za morilski pohod uporabil očetovo pištolo, poroča srbski Telegraf.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija