TRENUTKI GROZE: Streli na treh lokacijah, tudi v gejevskem klubu; smrtni žrtvi, več ranjenih (VIDEO)

Kronika

V strelskem napadu blizu središča Osla sta bili danes ubiti dve osebi, še 19 ljudi pa jih je bilo ranjenih, je sporočila norveška policija, ki streljanje obravnava kot teroristični napad. Napadalec, ki naj bi deloval sam, je bil pridržan, policija pa je na prizorišču zločina našla dva kosa orožja, poročajo tuje agencije.

Do streljanja je prišlo ob enih zjutraj na treh lokacijah v bližini središča norveške prestolnice. Ker je bila ena od teh lokacij gejevski klub, je bila parada ponosa, ki naj bi v Oslu potekala danes popoldan, odpovedana, so sporočili organizatorji in dodali, da s tem sledijo priporočilom policije.

Policija smrtonosno streljanje obravnava kot teroristično dejanje, pri čemer predstavnik norveške policije Tore Barstad dodaja, da trenutno vse kaže na to, da je kaznivo dejanje storila le ena oseba. Podrobnejših informacij o pridržanem posamezniku ni podal.

Policija je prejela prve klice na pomoč ob 1.14 po lokalnem času, napadalec pa je bil v policijskem pridržanju pet minut pozneje. Po poročanju časopisa Aftenposten, so policiji pri pridržanju napadalca pomagali tudi civilisti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  25 .06. 2022 ob  17: 37
Muzi