TRČIL V POLICIJSKO VOZILO: V njegovem kombiju odkrili 18 tujcev

Kronika

Črnomaljski policisti so v sredo ustavili kombi z ljubljanskimi registrskimi oznakami. Voznik, 27-letni državljan Ukrajine, je v kombiju prevažal 18 tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili mejo. Voznik kombija je povzročil še prometno nesrečo, ko je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v policijsko vozilo, so sporočili s PU Novo mesto.

Kombi so policisti ustavili na območju naselja Tribuče, tujci pa so državno mejo prestopili na območju naselja Vukovci. V bližini so nato prijeli še šest tujcev in 22-letnega Ukrajinca, ki je tujce z avtomobilom nameraval prepeljati v Italijo, so zapisali na Policijski upravi (PU) Novo mesto. Policisti so državljanoma Ukrajine odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Vozniku kombija bodo izrekli tudi globo zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in povzročitve prometne nesreče, ko je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v službeno vozilo policije. Policijski postopki s 16 državljani Sirije, tremi državljani Egipta, po dvema državljanoma Palestine in Iraka ter državljanom Eritreje še niso zaključeni, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  19 .07. 2019 ob  11: 31
Še je čas, da postavimo 4 metersko ograjo vzdolž celotne Slovensko -hrvaške meje .