TRČENJE MOTORISTOV V PORTOROŽU: Po padcu se je motor 'odpeljal' naprej in se zaletel še v avto

Kronika

V petek ob 18.08 se je v Portorožu pripetila prometna nesreča, v kateri je bila ena oseba huje telesno poškodovana. 57-letni voznik motornega kolesa, doma iz Kopra, je vozil po desnem smernem vozišču iz smeri Bernardina proti Luciji za 20-letnim Koprčanom, voznikom motornega kolesa. Mlajši voznik je zaradi približevanja uvozu na parkirišče zmanjšal hitrost vožnje, starejši pa je s sprednjim delom motornega kolesa trčil v zadnji del motornega kolesa, ki ga je vozil mlajši motorist.

Fotografija je simbolična. 

Po trčenju sta oba padla po vozišču, motorno kolo mlajšega motorista pa je brez voznika nadaljevalo vožnjo v smeri Lucije in trčilo v sprednji levi del osebnega avtomobila, ki ga je vozil 43-letnik iz Lucije.

V nesreči je bil huje telesno poškodovan povzročitelj prometne nesreče, ki je bil z reševalnim vozilom odpeljan v izolsko bolnišnico. Policisti mu bodo izdali plačilni nalog, so ga pa že izdali mlajšemu vozniku motornega kolesa, ker ne poseduje veljavne kategorije za vozilo.

V petek se je v Jagodju pripetila delovna nesreča, v kateri se je poškodoval samostojni podjetnik. Policisti so ugotovili, da je 45-letni samostojni podjetnik za stranko obrezoval sadno drevje, pri tem pa mu je na lestvi zdrsnilo, zaradi česar je padel na tla z višine približno treh metrov. Poškodovani je bil odpeljan z reševalnim vozilom v izolsko bolnišnico. Policisti so opravili ogled kraja, s katerim so izključili tujo krivdo. O nesreči je bil obveščen delovni inšpektor, o ugotovitvah pa bodo napisali še poročilo na okrožno državno tožilstvo. 

V soboto pa so bili policisti obveščeni, da je v okolici Kopra prišlo do izlitja kurilnega olja. Policisti so na kraju opravili ogled kraja dejanja in ugotovili, da je iz cisterne v greznico in podtalnico steklo približno 500 litrov kurilnega olja. O tem je bil seznanjen inšpektor za okolje in prostor, civilna zaščita ter pristojni iz podjetja VGP Drava, ki bodo poskrbeli za ustrezne sanacije. Policisti bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje obremenjevanje in uničenje okolja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija