TRČENJE DVEH AVSTRIJCEV V PORTOROŽU: 16-letnik pristal v bolnišnici z 20-centimetrsko odprto rano

Kronika

V ponedeljek ob 11.22 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Portorožu. Na kraju so ugotovili, da je 16-letni državljan Avstrije vozil moped od Pirana proti Portorožu. Za njim je peljal njegov enako star prijatelj, prav tako iz Avstrije, ki pa je z mopedom zaradi prekratke varnostne razdalje najprej želel preprečiti trk, zato se je z mopedom poizkušal izogniti vozilu pred seboj po desni strani. Pri tem je z levo nogo zadel v izpušno cev prvega mopeda in se huje poškodoval, saj ima na nogi odprto 20-centimetrsko rano.

Vse fotografije so simbolične. 

Na kraj je prišla zdravnica ZD Lucija, nato pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Izola. Sledi mu obdolžilni predlog, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 184 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč z materialno škodo in eno s hujšimi poškodbami. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali štiri tatvine in en vlom. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v šestih primerih.

Včeraj so policisti na mejnem prehodu Sočerga trem voznikom zasegli teleskopsko palico, in sicer državljanu Poljske, Avstrije in Češke. Za vse tri je bil uveden hitri postopek in izrečena globa v višini 350 evrov.

Popoldan so policisti pri izvozu z avtoceste, na cesti za Stepane, ustavili 33-letnega voznika osebnega avtomobila iz Kopra, ki nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Kraje

V Portorožu je nekdo ukradel kolo z motorjem znamke Gilera model Runner 50, viola barve, letnik 2001, reg. št. KPFD-76, vredno 700 evrov.

V Sežani je nekdo s prostorov podjetja ukradel samohodno kosilnico znamke Vilager, večjo kotno brusilko, tri manjše kotne brusilke z regulacijo vrtljajev, udarno kladivo in vrtalni stroj. Škode je za približno 2500 evrov.

Ilegalne migracije

Pri Ostrožnem brdu so policisti prijeli državljana Nepala, v okolici Sviščakov in Koritnic pa deset državljanov Afganistana in enega državljana Pakistana. Postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija