TRAVMATIČNA IZKUŠNJA ISTRSKEGA PARA: V restavraciji naročil mineralno vodo in skoraj umrl

Kronika

Kosilo v reški restavraciji je bilo skoraj usodno za 41-letnika in to le zaradi nekaj kapljic pijače. 

Zakonski par iz Pulja je odšel na kosilo v reško restavracijo. Pijača je prišla pred hrano. "Ko sem naredil požirek, sem takoj izpljunil vse, v ustih mi je zagorelo. Iz restavracije so me po morda pol minute ali minuti poslali ven," je povedal Stanko Laković za RTL Danas.

Zaposleni so poklicali reševalce, ki so ga odpeljali. Najprej so zdravniki sumili na alergijo, a se je izkazalo, da je bila kriva pijača. "Neko jedko sredstvo, nekakšna kislina. Meni je par kapljic šlo dol po požiralniku in to mi je v bistvu opeklo požiralnik. Če bi spil več, me ne bi bilo več tukaj," je besede zdravnikov povzel Laković.

Ne ve, kako je kemikalija pristala v steklenici. Dejal je, da se je njegova žena vrnila v restavracijo, a ji niso hoteli dati niti steklenice, niti kozarca, iz katerega je pil. Iz hladilnika so vzeli drugo steklenico, da lahko poslika, kaj je pil. Ko je prosila za račun, je bilo na računu samo meso, ki sta ga naročila.

Lastnik restavracije je prek telefona potrdil, da sta ob hrani naročila dve mineralni vodi z okusom, vendar ni mogel pojasniti, zakaj nista bili prikazani na računu, ki so jima ga izdali.

Zadevo obravnava tamkajšnje tožilstvo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija