TRAJNOSTNA MODNA REVIJA V IZOLI: Ne za tiste, ki si ne morejo privoščiti, to je trend mladih (VIDEO)

Izola

V okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, ki poteka med 18. in 26. novembrom, se je včeraj v Izoli odvila trajnostna medgeneracijska modna revija. Odpadni tekstil in odpadna embalaža sta dve izmed najbolj perečih okoljskih problematik sodobnega časa. Z modno revijo so pokazali alternativne možnosti brezglavega potrošništva.

Po izolski modni pisti so se včeraj sprehodile različne generacije manekenk in maneken. Pokazali so, da so tudi že uporabljeni kosi oblačil povsem modni. Namen dogodka tako ni bil prikazati že uporabljene kose oblačil kot rešitev za ljudi, ki si vedno novih modnih kosov ne morejo privoščiti, ampak opozoriti, da gre za nov globalni način razmišljanja – trajnostno.

Med obiskovalci Centra uporabnih predmetov, ki je namenjen kroženju oblačil, je vedno več mladih – srednješolcev, študentov. Radi nosijo reciklirana oblačila in kot pravijo nekateri med njimi, delajo nekaj dobrega za svet. Poleg tega je lahko zelo kvalitetno, lepo in udobno.

Staromodna, a kakovostna oblačila – moške srajce, ženska krila, kravate, kavbojke – so predelali in nastale so posebne kreacije, ki se jih da ponovno uporabiti.

To je bila že druga modna revija Komunale Izola, s katero so želeli javnosti pokazati, kaj vse je mogoče narediti. V družbi poudarjajo, da bodo z dogodkom nadaljevali tudi v prihodnjih letih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija