TRAGIČNO SOBOTNO JUTRO: Na Serminu ena oseba izgubila življenje

Kronika

V soboto okoli 10. ure so policisti dobili obvestilo, da je vlak pred tovorno postajo Sermin povozil osebo. Tujo krivdo so izključili, odrejena je bila sanitarna obdukcija.

Včeraj ob 14.45 se je na cesti Valeta – Lucija zgodila prometna nesreča. Na kraju so policisti ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zapeljal z levim delom vozila na nasprotni vozni pas preko polne črte in povzročil nevarno situacijo, zaradi česar je nasproti vozeča voznica močno zavirala, motorist za njo pa je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v njen avto z desne strani ter ga odneslo med avto in odbojno ograjo. Prvemu vozniku avtomobila so izdali plačilni nalog zaradi neupoštevanja talnih označb, motoristu pa zaradi prekratke varnostne razdalje.

Včeraj popoldan so policisti v naselju Veliko Brdo zasegli neregistrirano motorno kolo 18-letnemu vozniku iz Ilirske Bistrice, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Danes ob 7.30 je na Belokriški cesti v Portorožu povzročil prometno nesrečo 27-letni voznik motornega kolesa iz Pirana, ki je v križišču prehiteval osebni avto, s katerim je 29-letni voznik iz Sečovelj ravno zavijal levo. Motorist je padel in se poškodoval, odpeljali so ga v izolsko bolnišnico, sledi pa mu plačilni nalog.

Kraje, vlomi in goljufije

V petek so imeli policisti na bencinskem servisu v Kopru v postopku dva državljana Romunije, stara 18 in 15 let, ki sta prosjačila za denar s plakatom, da sta gluhonema. Na kraju so jima izrekli globo, ki sta jo tudi plačala. Isti dopoldan so obravnavali podoben prekršek tudi v Izoli, kjer sta prosjačila dva mladoletna državljana Romunije. Zoper mladoletnika je bil napisan obdolžilni predlog.

V soboto dopoldan se je s taksijem na mejni prehod Starod pripeljala 45-letna državljanka Kitajske. Pri mejni kontroli se je izkazala s potnim listom Hong Kong-a, za katerega so ugotovili, da gre za popolni ponaredek. Pri pregledu so policisti našli pri njej še ponarejeno osebno izkaznico Hong Konga, v njeni osebni torbi pa še potni list in osebno izkaznico Kitajske, oboje izdano na njeno ime. Odpeljali so jo na zaslišanje v Koper, zatem pa so jo vrnili na Hrvaško.

V Hrpeljah je v petek nekdo vlomil v hišo, iz katere je ukradel več zlatih verižic in manšetnih gumbov. Vlomili so tudi v dve hiši v Kopru, kjer so pregledali stanovanje in odnesli več kosov zlatnine in gotovino. Neznanci so poskušali vlomiti še v hišo v Postojni. Poškodovali so vrata, nato pa jih je opazil sosed in jih pregnal.

Včeraj ob 5. uri se je na bencinskem servisu Jagodje (smer Portorož) sprožil alarm. Na kraju so ugotovili, da je nekdo vlomil in ukradel manjšo količino cigaret.

V eni od trgovin v Kopru je v soboto nekdo domačinki ukradel denarnico iz torbice, v kateri so bili dokumenti in gotovina. Oškodovana je za 600 evrov. Tudi v Izoli so v eni od trgovin Šentjernejčanki ukradli denarnico z vsemi dokumenti in 150 evri gotovine.

Našli dva ukradena motorja

V Ankaranu so policisti v soboto odkrili ukradeno motorno kolo Honda model SH 150I, reg. št. BW11637, s poškodovanimi ključavnicami. Vozilo je bilo ukradeno 29. marca v Trstu. Popoldan pa so policisti v Kopru odkrili še moped Piaggio liberty, črne barve, ki ima na volanu poškodovano ključavnico. Ugotovili so, da je bilo vozilo s pripadajočo registrsko tablico ukradeno 27. marca v Trstu. V obeh primerih nadaljujejo z zbiranjem informacij.

Iskalna akcija

Včeraj ob 21. uri so policisti pričeli z iskanjem 91-let starega moškega, ki se je izgubil med sprehodom proti Markovem hribu. Danes zjutraj okoli 9. ure pa so dobili obvestilo občana, da je gospoda našel v Olmu. 91-letnik ni huje poškodovan, odpeljali so ga na pregled v izolsko bolnišnico.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija