TRAGIČNA SMRT NAJSTNICE: Umrla med polnjenjem mobilnega telefona

Svet

Najstnica je umrla za posledicami električnega udara, medtem ko je med polnjenjem uporabljala mobilni telefon. Radja Ferreira de Oliveira se je med nevihto nahajala doma v mestu Santarem na severu Brazilije. V njihovo družinsko hišo je med nevihto udarila strela, ki je bila usodna za mlado dekle.

V trenutku, ko je strela udarila, je najstnica uporabljala telefon, ki je bil priključen na električno omrežje, ob tem pa utrpela hud električni udar in se onesvestila. Družina ji je nudila prvo pomoč in jo še pred prihodom nujne medicinske pomoči odpeljala v bolnišnico. Kljub prizadevanjem dekletove družine in hitremu ukrepanju zdravnikov je bila ob prihodu v mestno bolnišnico razglašena za mrtvo.

Radja je že tretja oseba, ki jo je prejšnji teden v brazilski zvezni državi Para zadel električni udar.

Semeao Tavares je bil na telefonskem klicu v okrožju Apolinario, ko ga je v sredo med nevihto udarila strela. Ekipa nujne medicinske pomoči ga je našla še živega, vendar ga niso mogli rešiti in je podlegel poškodbam.

Svetnika Raimunda Brita je med isto nevihto na istem območju mesta prav tako stresla elektrika, medtem ko je doma kuhal kosilo. Uspelo mu je poklicati pomoč, nato pa je bil prepeljan v bližnjo bolnišnico, kjer so ga oskrbeli zaradi poškodb, poroča Dailymail. 

Po Oliveirini smrti so oblasti opozorile na nevarnosti uporabe mobilnega telefona, ko se ta polni, zlasti med nevihto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija