TRAGIČNA NESREČA NA ČEŠKEM: V trčenju dveh vlakov sta umrli dve osebi, več deset poškodovanih (FOTO)

Kronika

Na jugozahodu Češke sta danes trčila potniška vlaka, pri čemer sta po navedbah policije in reševalcev dve osebi umrli, 38 pa je ranjenih, od tega jih je sedem v kritičnem stanju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nesreča se je zgodila okoli 8. ure v vasi Milavče pri mestu Domažlice, nedaleč od meje z nemško Bavarsko. Trčila sta hitri vlak, ki je prihajal iz Münchna in je bil na poti v Prago, ter navaden potniški vlak, t. i. RegioShark, med Plznom in Domažlicami. Po prvih informacijah naj bi hitri vlak prevozil signal za ustavitev.

Na prizorišču je več deset reševalcev, pa tudi štirje reševalni helikopterji in več reševalnih avtomobilov, ki ranjene prevažajo v bolnišnice. Pomoč je že prišla tudi iz Nemčije. Na poti na prizorišče je češki minister za promet Karel Havliček.

V podobni železniški nesreči julija lani na Češkem so umrli trije ljudje, več deset je bilo ranjenih. Nesreče čeških vlakov so sicer po poročanju dpa relativno pogoste, pogosto pa so zanje krivi zastareli varnostni sistemi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija