TRAGIČNA NESREČA NA AVTOCESTI: Voznico so po trčenju brutalno pretepli

Kronika

V torek okoli 21. ure se je na dolenjski avtocesti izven naselja Grm na območju občine Trebnje zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 15-letni pešec, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Fotografija je simbolična.

Nesreča se je zgodila, ko sta pešca prečkala avtocesto, v tem času pa je iz smeri Ljubljane proti Novem mestu pripeljala 37-letna voznica osebnega avtomobila, ki je trčila v pešca. 15-letni pešec je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl, 22-letni pešec pa je bil v nesreči hudo poškodovan. Reševalci nujne medicinske pomoči so mu na kraju nudili prvo pomoč, nato pa je bil odpeljan v Splošno bolnišnico Novo mesto, kjer je ostal na zdravljenju.

Po podatkih iz bolnišnice je hudo poškodovan, vendar ni več v smrtni nevarnosti. Zdravniško pomoč so nudili tudi voznici. Ogleda kraja nesreče sta se udeležili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo, po zaključeni preiskavi pa bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Po poročanju Večera pa ima dogodek šokantno ozadje. V cliu naj bi se po avtocesti peljali več ljudi iz romskega naselja Brezje. Vozil je 22-letnik, ko je zmanjkalo goriva. Ustavil naj bi na odstavnem pasu, nato naj bi poklicali prijateljico, da jim pripelje gorivo. Ta se je odzvala, a se je na kraj pripeljala iz nasprotne smeri in se zato ustavila na odstavnem pasu na drugi strani avtoceste.

22-letnik in 15-letnik sta tako čez avtocesto stekla do nje, ko se je pripeljala 37-letnica, ki se trčenju s pešcema ni mogla izogniti. Po trčenju naj bi ustavila in stekla proti poškodovanima, da bi jima pomagala, a naj bi dva moška zbila na tla in obrcala, dokler na kraj niso prispeli policisti. Zaradi udarcev je potrebovala zdravniško pomoč.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
galeb |  13 .03. 2019 ob  19: 46
21
@Miha
Že že... le da sta tvoja logika in logika ciganov dva svetova...
Kukuruz |  13 .03. 2019 ob  18: 14
-24
Nevem druga zgodba se mi zdi malo brez logike...
Razen ce ni vmes jih ozmerjala z prfuknjenimi cigani ki so ji razbili avto