TRAGIČEN ZAKLJUČEK INTERVENCIJSKE VOŽNJE: V trčenju reševalnega vozila umrl potnik

Kronika

Zunaj naselja Sele-Vrhe pri Slovenj Gradcu se je v nedeljo nekaj čez 22. uro zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil 24-letni voznik reševalnega vozila. V nesreči je umrl 85-letni potnik v reševalnem vozilu, medtem ko so se voznik reševalnega vozila ter 21 in 75 let stara sopotnika lažje poškodovali, so sporočili celjski policisti.

24-letni voznik reševalnega vozila je vozil po regionalni cesti iz smeri Slovenj Gradca proti Kotljam. Ko je pripeljal do nepreglednega desnega ovinka, je izgubil oblast nad vozilom in pričel drseti na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v osebni avtomobil, katerega je nasproti pravilno pripeljal 26-letni voznik. Po trčenju je reševalno vozilo odbilo v levo izven vozišča, kjer je najprej trčilo v obcestni robnik in nato v skalo na travniku, kjer se je prevrnilo na bok.

V prometni nesreči se je kot sopotnik na posteljnem delu v oskrbovalnem prostoru reševalnega vozila hudo poškodoval tudi 85-letni potnik in zaradi poškodb na kraju nesreče umrl. V oskrbovalnem prostoru reševalnega vozila sta bila tudi 21-letni reševalec in 75-letni potnik, ki sta bila lahko telesno poškodovana. Prav tako je bil lahko poškodovan voznik reševalnega vozila, voznik osebnega avtomobila pa je zadobil hude telesne poškodbe, so sporočili s Policijske uprave Celje. 

Ogleda kraja nesreče, ki so ga opravili policisti Postaje prometne policije Celje, sta se udeležili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Zaradi ogleda kraja nesreče in odstranjevanja posledic je bila cesta do pol treh zjutraj zaprta za ves promet.

Včeraj, 18.7.2021 smo posredovali na dveh prometnih nesrečah. 4️⃣2️⃣/2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣ Ob 20:38 smo bili iz ReCO Slovenj...

Objavil/a PGD Slovenj Gradec dne Nedelja, 18. julij 2021

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 79 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 14 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, štiri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 61 kršitev javnega reda in miru ter 55 kaznivih dejanj. To je letošnja 13. žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju so v treh prometnih nesrečah umrli štirje ljudje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija