TRAGIČEN VEČER V POSOČJU: Pri Tolminki našli truplo

Kronika

Sinoči je na Tolminskem stekla iskalna akcija za pogrešanim 55-letnim moškim doma s Celjskega. Po podatkih, ki so jih dobili policisti, naj bi se nahajal na območju reke Tolminke, med Zatolminom in Pologom. Iskanju se je pridružilo osem tolminskih gorskih reševalcev. Truplo moškega so našli nekaj minut po polnoči.

Fotografija je simbolična.

Truplo 55-letnika so našli v bližini reke Tolminke.

Celjan naj bi se včeraj ob 16.30 odpravil od hiše v Čadrgu v smeri brvi čez reko Tolminko, kjer imel parkiran avto. Med hojo po zelo strmem odseku steze navzdol, približno 150 metrov pod brvjo, mu je zdrsnilo.

Kot so ugotovili policisti, je bila zemlja na stezi razmočena, prekrita z listjem in prepredena s koreninami. Moški je omahnil čez strm prepadni del pod stezo in po 50 metrih padanja ter drsenja pristal na produ ob reki Tolminki, nedaleč stran od svojega avtomobila.

Moški je na kraju podlegel poškodbam. Ker je teren, kjer je prišlo do tragedije, nedostopen, so tolminski gorski reševalci truplo prenesli do ceste, dežurni zdravnik iz ZD Tolmin pa je le še potrdil smrt in odredil sanitarno obdukcijo.  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija