TRAGIČEN DOGODEK: V trčenju helikopterjev umrlo več vojakov

Kronika

V ameriški zvezni državi Kentucky sta v sredo zvečer med urjenjem trčila in nato strmoglavila dva ameriška vojaška helikopterja tipa Black Hawk, pri čemer je umrlo devet vojakov, je danes sporočila ameriška vojska. Zakaj je prišlo do trčenja, za zdaj ni znano. Pri ameriški vojski so navedli, da incident preiskujejo.

Helikopterja iz 101. letalske divizije sta trčila v sredo zvečer okoli 22. ure po krajevnem času severozahodno od vojaškega oporišča Fort Campbell.

Tiskovni predstavnik oporišča je povedal, da sta helikopterja trčila med "rutinskim urjenjem". "Člani posadk so med rutinsko misijo usposabljanja leteli z dvema helikopterjema HH60 Blackhawk, ko se je zgodil incident," so sporočili iz oporišča Fort Campbell in dodali, da incident preiskujejo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Za zdaj ni znano, zakaj je prišlo do trčenja. Na krovu obeh helikopterjev so bili štirje oziroma pet pripadnikov ameriške vojske.

Ob prvih poročilih o incidentu sicer ni bilo jasno, ali je ta zahteval žrtve. Iz vojaškega oporišča so tako sprva sporočili, da "status članov posadk ni znan" in da se poveljstvo trenutno osredotoča na skrb za vojake in njihove družine.

Guverner Kentuckya Andy Beshear je na Twitterju sporočil, da bo odpotoval v Fort Campbell, da bi "podprl vojake in njihove družine po sinočnjem tragičnem dogodku".

Letalska divizija z vzdevkom Kričeči orli (Screaming Eagles) je nastala avgusta 1942 in je med drugo svetovno vojno zaslovela med izkrcanjem v Normandiji na dan D in v Ardenski ofenzivi. V zadnjem času je divizija sodelovala v operacijah v Iraku in Afganistanu, še poroča AFP.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kaj te briga  |  02 .04. 2023 ob  07: 45
Zelenec bo dobil 2helikopterja manj. Sta se sesula sama brez pomoči Rusov ????????????
kokodek |  31 .03. 2023 ob  15: 19
rusi