TRAGEDIJA V MENGŠU DOBIVA NEVERJETNE RAZSEŽNOSTI: Širijo se različni scenariji napada in vzroki smrti, spregovorili tudi dekličini starši

Kronika

Tragedija, ki se je pred dnevi zgodila v Mengšu in v kateri je po napadu psa življenje izgubila komaj 8-letna deklica, dobiva neverjetne razsežnosti. Danes smo poročali že o pričevanju osebe, ki naj bi bila prva na kraju dogodka, in ki krivdo za dekličino smrt vali predvsem na reševalce, govorice o tem, kaj naj bi se v resnici dogajalo pred tednom dni in zakaj je pravzaprav umrla 8-letna Ana, pa ne pojenjajo, ravno nasprotno - vedno več jih je. Medtem so spregovorili tudi Anini starši. 

Ron

Na družbenem omrežju Facebook se je danes tako pojavil komentar osebe, ki ima očitno podatke, ki medijem še niso bili posredovani. Ali gre za resnične informacije ali zgolj ugibanja, zaenkrat še ni znano. Gospod je v komentarju zapisal: "Po obdukciji, odrejeni s strani okrožne sodnice v Ljubljani, je punčko res ugriznil pes. Pregriznil ji je vrat in z enim zobom predrl lobanjo v področju senc. Umrla je zato, ker je bila pretrgana vratna žila in je požirala veliko krvi. To je 100-odstotna resnica."

Spomnimo, da je v zapisu, ki je bliskovito zaokrožil po spletu, navedeno, naj bi deklica umrla zaradi zadušitve z lasmi in ne zaradi ugriza.

Tisti, ki se zavzemajo, da psa po imenu Ron, ne bi usmrtili, ga skušajo oprati krivde na vse možne načine. Oseba, katere zapis je zaokrožil po spletu in ki naj bi skušala oživljati deklico, naj bi bila avtist, "vsi pa vemo, da avtisti ne lažejo", je zapisal nekdo, spet drugi ga je popravil, da moški ni avtist, ampak ima le hude epileptične napade. Številni so mnenja, da je Ron izredno miroljuben pes, ki ne bi nikomur storil nič žalega.

Spregovorila sta tudi starša

Starša male Ane sta medtem spregovorila za srbski portal Blic. Hčerko sta opisala kot izredno bistro, pri rosnih osmih letih je že govorila štiri jezike: slovensko, srbsko, angleško in osnove kitajščine. Oboževala je glasbo in sanjala, da bo postala velika zvezda.

"Vsi, ki so jo poznali, se strinjajo, da je bila mala Ana kot angel. In angel je, kot je določila usoda, odšel v nebesa, ko je hotel psu dati ljubezen, ki jo je povsod nosil s seboj. Pes, ki ga je želela pobožati, ni razumel njene namere," sta povedala za srbski portal in še dodala:

"Lajanje, kričanje in tišina potujejo v večnost. Če govorite o Ani, ne govorite o tem, kako je zapustila ta svet, spomnite se je po načinu, kako ga je spremenila s svojo prijaznostjo. Za vedno."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  25 .03. 2021 ob  08: 42
Te podrobnosti se grozljive! Bogi otrok.