TRAGEDIJA V GORAH: Dva mrtva planinca, drugega opazili naključno med reševanjem prvega

Kronika

Lepo vreme je minuli konec tedna v gore privabilo pohodnike, a žal moramo poročati o nesrečah. Gorski reševalci iz Pordenona so včeraj na Piancavallu okoli 13. ure našli trupli dveh planincev, pri čemer so enega odkrili povsem naključno, medtem ko so se s helikopterjem dokopavali do prvega. Na slovenski strani pa so okoli 14. ure gorski reševalci oskrbeli planinko, ki je padla in si poškodovala glavo pri sestopu na planinski poti od Krnskega jezera proti Lepeni.  Žensko so prenesli v dolino in jo predali tolminskim reševalcem nujne medicinske pomoči.

Fotografija je simbolična (italijanska gorska reševalna služba med helikopterskim reševanjem).

Tragičen konec ima zgodba pordenonskih gorskih reševalcev, ki so na Piancavallu včeraj popoldne našli trupli dveh planincev. 46-letni Francesco Mizzau iz kraja San Giorgo di Nogaro je okoli 13. ure med vzponom s še enim planincem po stezi Alta via dei Rondoi (Val Sughet) padel približno 200 metrov v globino, poroča Primorski dnevnik. Nesreča se je pripetila na nadmorski višini okoli 2000 metrov.

Fotografija je simbolična (bovški gorski reševalci v akciji).

Padec je bil za 46-letnika usoden. Ko so reševalci in zdravnik s helikopterjem dokopali do njega, so na višini okoli 1800 metrov opazili še eno truplo, ki je po poročanju časnika pripadalo 51-letnemu Marziu Verardu iz Porcie. Ta se je v gore odpravil že v jutranjih urah. Trupli so s helikopterjem prepeljali v dolino. Po navedbah gorskih reševalcev sta bila oba planinca primerno opremljena za obisk gora v zimskih razmerah.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija