TRAGEDIJA NA ROJSTNODNEVNI ZABAVI V BOSNI: 5-letna deklica utonila v bazenu

Kronika

5-letna deklica je utonila v improviziranem bazenu na prostoru za piknik v Jaružanih pri Laktaših v Bosni. Deklica je bila skupaj s starši na praznovanju rojstnega dne, ko je nenadoma izginila.

Fotografija je simbolična. 

Kot poročajo mediji, je bilo tistega dne na prostoru za piknike veliko ljudi, nihče pa ni opazil, da je deklica izginila. "Vsi ljudje so se nahajali v hišici ob reki. Reka je plitka, je pa na enem delu zagrajena tako, da je narejen manjši bazen za kopanje. Čez dan se je večina ljudi kopala v reki," je povedal eden od prisotnih na pikniku.

Bilo je lepo vreme in otroci so se ves dan igrali. Nato pa naj bi naenkrat postalo hrupno, ko so ugotovili, da je deklica izginila. Ugasnili so glasbo in jo začeli iskati.

Lastnik prostora za piknike je stekel do improviziranega bazena in odstranil eno od zapor, da je voda začela odtekati. Ko je odtekel del vode, se je na sredini bazena pokazalo truplo deklice.

Eden od mladeničev je takoj skočil v bazen in izvlekel truplo. Poskušali so jo oživljati, vendar zaman. Poklicali so nujno medicinsko pomoč, ki je sicer prišla hitro, a deklici ni bilo več pomoči.

Deklica naj bi po vsej verjetnosti bila v bazenu od štiri pet minut. Bazen naj bi bil poln listja, voda pa umazana, tako da nihče ni opazil trupla v vodi. Prav tako ni znano, kako da nihče ni opazil, kako in kdaj je stopila v bazen. Policija je opravila ogled kraja dogodka in obvestila dežurnega tožilca iz Banjaluke, ki je odredil obdukcijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija