PODROBNOSTI TRAGEDIJE NA PRIMORKI: Voznik umrl na kraju nesreče, njegovo ženo odpeljali s helikopterjem (FOTO)

Kronika

Na primorski avtocesti med uvozom Postojna in počivališčem Ravbarkomanda je okoli 18.30 osebno vozilo s prikolico zapeljalo s cestišča in trčilo v odbojno ograjo. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so eno poškodovano osebo s helikopterjem SV prepeljali v UKC Ljubljana, drugo v Zdravstveni dom Postojna, tretja oseba pa je v nesreči umrla.

Zaradi nesreče je bila avtocesta krajši čas zaprta.

Posredovali so postojnski gasilci, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na hibridnem vozilu, stabilizirali vozilo, nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Postojna pri oskrbi poškodovanih oseb ter prenosu do helikopterja Slovenske vojske. Zaradi hitrejšega dostopa do mesta pristanka helikopterja so gasilci s tehničnim posegom odstranili zaščitno ograjo, so še zapisali na spletni strani uprave.

✅ Avtocesto so ponovno odprli. Ostaja zaradi nesreče zaprt vozni pas in tudi zastoj, dolg je že 5 km. Voznikom se čas...

Posted by Promet.si on Tuesday, July 5, 2022

Več podrobnosti so danes posredovali koprski policisti. Kot so zapisali, so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je 68-letni moški iz Logatca vozil osebni avtomobil Toyota CHR s pripetim priklopnikom, s katerim je zapeljal preblizu desnega roba avtoceste in trčil v odbojno ograjo. Voznik je zaradi poškodb umrl na kraju nesreče. V vozilu sta bila še 70-letni sopotnik, ki se je lažje telesno poškodoval in 66-letna žena pokojnega, ki je bila zaradi hudih telesnih poškodb s helikopterjem odpeljana na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Zaradi ogleda in reševanja je bila avtocesta A1 v smeri Ljubljane zaprta do 21. ure, nastal je 5 km dolg zastoj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija