TRAGEDIJA, KI SE JE ZGODILA LE KILOMETER OD PLAŽE: Na obali našli tri trupla

Kronika

V bližini obalnega kraja Santa Cruz na Portugalskem se je danes prevrnila jadrnica, ki je nato nasedla na plaži. V nesreči so umrle tri osebe, je sporočila portugalska mornarica. Ob tem je opozorila na nevarnost valov zaradi neurja Ciaran, ki je v četrtek zajelo Evropo in doslej terjalo že 15 življenj, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Jadrnica, ki je plula pod dansko zastavo, se je prevrnila le kilometer od plaže v kraju Santa Cruz, je povedal tiskovni predstavnik portugalske mornarice. Pojasnil je, da je jadrnica v jutranjih urah zapustila pristanišče Peniche, približno 30 kilometrov severno od Santa Cruza.

Žrtve, dva moška in žensko, so našli mrtve na obali v bližini razbitin jadrnice, je dodal in opozoril, da žrtve niso nosile rešilnih jopičev.

Središče neurja Ciaran, ki je v četrtek zajelo južno Anglijo, severozahodno francosko obalo, Belgijo in Nizozemsko, zatem pa tudi Italijo, je trenutno med Britanskim otočjem in Skandinavskim polotokom. Neurje, ki je po Evropi zahtevalo že 15 življenj, Portugalske ni neposredno prizadela. Državni meteorološki urad je sicer za osrednje in severne obalne regije izdal rdeči alarm in opozoril na nevarnost valov, ki bi lahko presegli sedem metrov.

Nova nevihta, ki jo je španski meteorološki urad poimenoval Domingos, naj bi se v soboto in nedeljo približala Portugalski, valovi pa bi lahko dosegli višino do devet metrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija