TOVORNJAK S TEKSTILOM ZAGOREL V PREDORU: Hitra cesta nekaj ur zaprta

Kronika

V predoru Barnice na hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Vipava je v torek zvečer zagorelo tovorno vozilo s polpriklopnikom. V požaru je bil poleg tovornega vozila poškodovan tudi predor. Zaradi odstranjevanja posledic požara je bila hitra cesta proti Vrtojbi na tem delu za ves promet zaprta še do zgodnjega popoldneva.

Fotografija je simbolična.

Kot so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, je v predoru Barnice nekaj po 19. uri zagorelo tovorno vozilo s polpriklopnikom, ljubljanskih registrskih oznak, ki ga je vozil 36-letnik. Požar je zajel še prikolico s tovorom, in sicer je po prvih ugotovitvah šlo za tekstilni material. Na kraju so posredovali gasilci več gasilskih enot, ki so požar pogasili in pomagali tudi pri odstranjevanju posledic požara. Po končanem gašenju so prečrpali gorivo iz rezervoarja ter tovor prenesli na drug tovornjak. Kakšno škodo je povzročil požar, še ugotavljajo. Je pa ogenj poleg tovornega vozila poškodoval tudi sam predor. Uničil je del električne instalacije, luči za razsvetljavo predora in del ometa.

Hitra cesta med odsekom Nanos in priključkom Vipava proti Vrtojbi je bila zaradi odstranjevanja posledic požara še danes do zgodnjega popoldneva zaprta za ves promet. Nedavno pa je promet znova stekel tudi na tem odseku. Ajdovski policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija