TOPLI SONČNI ŽARKI ŽE OGREVAJO GREDICE, KI KLIČEJO PO KAKOVOSTNIH SADIKAH: Izberite med bogato ponudbo lokalnih sadik Purissima

Koper

Mrzli dnevi se počasi umikajo, temperature so vse bolj prijazne tudi našim rastlinam. Vrtove že lahko pripravimo na spomladansko sajenje. V Agrariji boste na enem mestu našli vse za vrt, nemalo katera gredica pa se bo ob bogati ponudbi vrhunskih spomladanskih sadik hitro zdela premajhna.

Ravno prihajajoči tedni nudijo vsem vrtičkarjem in pridelovalcem odlične pogoje za saditev kakovostnih, lokalnih sadik. In ravno v Agrarijinem Kmetijsko razvojnem centru slovenske Istre Purissima pridelujejo lastne sadike zelenjadnic, zelišč, cvetlic in dišavnic. Sadike vzgajajo z veliko strokovnega znanja in ljubezni do slovenske domače pridelave. Prav Agrarijine spomladanske sadike so najbolj primerne za mediteransko podnebje in istrsko zemljo. Kupite jh lahko v Agrariinih trgovinah in v Kmetijskem centru Purissima (Spodnje Škofije 11e).

Prihodnji tedni bodo odlični za zasaditev vašega vrta

Zato so v Agrarii pred pričetkom resnih vrtnih opravil pripravili FESTIVAL POMLADI, ki bo v soboto, 9. aprila v Kmetijskem centru Purissima (Spodnje Škofije 11e), kjer bodo v dveh delavnicah pojasnili vse o prihajajoči vrtni sezoni.

Prva delavnica bo ob 9.30 z naslovom PRIPRAVA VRTA in SAJENJE ZELENJAVE, vodila jo bo Patricija Pirnat, vodja proizvodnje KZ Agraria.

Druga delavnico z naslovom GNOJENJE VRTA bo ob 11.30 vodila strokovna sodelavka za področje kmetijstva, Jerica Pučko Antolin

Ob 10.30 in 12.00 bo možen tudi VODEN OGLED kmetijskega centra in, kot se za Agrario "spodobi", majhna pogostitev z lokalnimi dobrotami.

Na Festivalu Pomladi bo možno tudi kupiti Agrariine sadike Purissima in se posvetovati s strokovnjaki na tem področju.

Za prijetno nakupovanje si lahko že doma prelistate katalog z bogato ponudbo sadik, ki ga najdete na spletni strani Agrarie Koper ali na tej povezavi.

KZ Agraria Koper se z razlogom rada pohvali s sloganom "Najboljše iz Istre"!