TOMIĆEVA PREJELA KUVERTO Z BELIM PRAHOM: "Prenapetež naj se vpraša, komu zares škodi"

Slovenija

Poslanka Levice Violeta Tomić je včeraj na dom prejela kuverto z belim prahom. Pred njenim domom je zato stekla intervencija policije in gasilcev, so sporočili iz poslanske skupine Levica. Po pregledu so na policiji potrdili, da ni šlo za nevarno snov. Tudi Inštitut za mikrobiologijo je po opravljeni analizi belega prahu, ugotovil, da ne gre za nevarno snov.

Po navedbah poslanke se je bel prah usul iz poštne kuverte, ki jo je odprla ob prihodu domov.

Kot je navedla, so na njen dom po klicu na policijo prišli trije gasilski in trije policijski avtomobili. Cesta je bila zaprta, sosedje niso smeli domov, sama pa je morala z družino v karanteno.

S Policijske uprave Ljubljana so pojasnili, da sta bili s pošiljko v stiku dve osebi, ki bosta do znanih končnih rezultatov analize v karanteni.

"Prenapetež, ki mi je poslal pošiljko, naj se zato naslednjič vpraša, komu zares škodi. Koliko ljudi mora izgubljati čas s preiskavo na domu, analizo snovi in iskanjem prstnih odtisov, namesto da bi v miru zaključili današnji dan. Konec koncev - koliko take akcije državo stanejo? Mar ne bi bilo za vse bolje, če bi ta denar porabili za kaj koristnega?" pa je ob dogodku zapisala poslanka.

"Prenapetežu" je tudi sporočila, da če jo je mislil prestrašiti, da mu to ni uspelo: "Groženj in zmerljivk sem se navadila in tudi pisma s praški me ne bodo odvrnila od mojega dela in mojih političnih prepričanj. Nasprotno, s takimi dejanji me samo utrjujejo v veri, da se moramo z vsemi silami upreti politiki sovraštva, ki nam vlada."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija