TOČA, SUNKI VETRA IN MOČNI NALIVI: Nevihtno dogajanje bo kratkotrajno, a bo lahko zelo intenzivno

Kronika

Po podatkih Agencije RS za okolje so tekom noči predvsem v severovzhodni Sloveniji možne močnejše nevihte. V torek popoldne in zvečer pa bo povečana verjetnost za močne nevihte povsod po državi. Možna bodo krajevna neurja s točo, sunki vetra in močnimi nalivi. Na Arsu so za vso državo izdali oranžno vremensko opozorilo.

Glavni nevarnosti bosta ponovno močan nevihtni piš in toča. Ker se bo nevihtni sistem hitro pomikal, je nekoliko manjša verjetnost obilnejših nalivov. Nevihtno dogajanje bo kratkotrajno, a bo lahko zelo intenzivno, napovedujejo vremenoslovci. Slovenijo bo nato po napovedih Arsa v sredo prešla hladna fronta in, kot kaže zaenkrat, več valov močnejših neviht. Medtem bodo še danes ponoči na Primorskem temperature marsikje ostale nad 20 stopinj Celzija.

Neurje z močnimi sunki vetra je prejšnji teden pustošilo v velikem delu Slovenije. Med drugim je toča povzročila veliko škode na Dolenjskem in v Posavju. V Cerknem so zaradi obilnih padavin poplavljali vodotoki, voda je drla po cestah in zalivala objekte. Območje Partizanske bolnica Franja, ki je bila v neurju precej poškodovana, si bo danes skupaj s sodelavci ogledala ministrica za kulturo Asta Vrečko.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar pa bo danes obiskala podjetje Evrosad v Krškem, kjer se bo seznanila z razmerami na terenu in nekaterimi primeri dobrih praks zaščite pridelkov pred ekstremnimi vremenskimi pojavi. Obisk pri vodilnem slovenskem podjetju na področju pridelovanja sadja bo priložnost za pogovor o stanju na področju živilske samooskrbnosti v Sloveniji ter možnostih in priložnostih za trajnostni razvoj na tem področju, so sporočili z urada predsednice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija