TO SO TOČNI DATUMI DO POLETJA, KAKO BO ITALIJA SPROŠČALA UKREPE: Za začetek bodo lahko zadihali brez mask na prostem

Svet

Italijanska vlada je sprejela nov enoten ukrep, ki natančno določa, kako bodo po datumih sproščali covidne ukrepe od konca marca pa vse do poletja.

Tako se bo z 31. marcem v Italiji zaključilo izredno stanje zaradi covida-19. Od 1. aprila na prostem ne bodo več obvezne zaščitne maske, niti na prireditvah na prostem, s 1. majem pa jih bodo ukinili tudi v zaprtih prostorih. S 1. majem italijanska vlada ukinja tudi covidno potrdilo.

Odpravili so samoizolacijo za necepljene, ki so bili v stiku z okuženo osebo. Na delovnih mestih ne bo več potrebno izpolnjevanje pogoja PCT. Do 30. aprila bo osnovno covidno potrdilo potrebno za potnike na medkrajevnih prevozih, na mestnih prevozih pa bo ukinjeno.

Obvezno cepljenje na delovnih mestih za starejše od 50 let bodo ukinili s 15. junijem.

Do 30. aprila bo pogoj PCT potrebno spoštovati še v bazenih, fitnes centrih, telovadnicah, turističnih nastanitvah, na konferencah, kongresih, praznovanjih, slovesnostih, v igralnicah, nočnih klubih ter na športnih in drugih prireditvah v zaprtih prostorih.

V gostinskih lokalih bo covidno potrdilo obvezno samo še v zaprtih prostorih, na prostem bo ukinjeno. Stadioni bodo spet lahko polno zapolnjeni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  19 .03. 2022 ob  13: 39
Talianuzzom se je cisto strgalo s tem covidom