TO SO NOVI POTRJENI STRANSKI UČINKI CEPIVA JOHNSON & JOHNSON: Omotica in šumenje v ušesih; tudi težave z menstruacijo?

Svet

Evropska agencija za zdravila (Ema) je danes potrdila, da je znižana raven trombocitov v krvi povezana s cepivom proti covidu-19 podjetja Johnson & Johnson. Stranska učinka tega cepiva pa sta tudi omotica in šumenje v ušesih. Poudarili so, da razmerje med koristmi in tveganji cepljenja s tem cepivom ostaja nespremenjeno.

Emin odbor za varnost zdravil (PRAC) je po preučitvi dostopnih podatkov, vključno s primeri stranskih učinkov in znanstveno literaturo, priporočil dopolnitev informacij o cepivu podjetja Johnson & Johnson s trombocitopenijo oziroma znižano ravnjo trombocitov v krvi kot neželenim stranskim učinkom. Priporočil je še, da se trombocitopenijo, ki trenutno velja za pomembno potencialno tveganje, označi za pomembno prepoznano tveganje.

PRAC je ugotovil še, da so s cepivom proti covidu-19 tega ameriškega proizvajalca povezani tudi primeri omotice in šumenja v ušesih. Priporočil je, da se tudi ta neželena stranska učinka doda v informacije o izdelku, so zapisali v sporočilu za javnost, objavljenem na spletni strani Eme.

Poudarili so, da razmerje med koristmi in tveganji cepljenja s tem cepivom ostaja nespremenjeno. Ema je sicer v preteklosti večkrat poudarila, da so koristi cepiva pretehtajo morebitna tveganja.

Odbor za varnost zdravil je razpravljal tudi o primerih motenj menstrualnega ciklusa po cepljenju proti covidu-19. Ugotovil je, da ni vzročno-posledične povezave med cepivi in tovrstnimi motnjami.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  08 .08. 2021 ob  13: 56
Kaj pa cez 2,3 ali 5 let? Kdo ve? Ruska ruleta! In meni pravijo , da sem bedak, ker se nocem cepit!
Resnica očem skrita |  07 .08. 2021 ob  22: 57
Zakaj ne potrdijo, da obstajajo preverjena zdravila, ki uspešno zdravijo Covid?

Ker bi morali prenehali koristit cepiva, to bi vplivalo na dobičke in napihnjene cene delnic družb za cepiva. Vse bi se zrušilo. Vlagajo v Covid prevaro. Cepljeni širijo virus enako kot necepljeni, zdaj cepljene begajo da niso zaščiteni, da morajo nosit masko, zgodba je začela razpadat...torej z nadaljevanjem cepljenja zgodbi ne bo videti konca. Zato pa tako hitijo da bi cepivom skinli eksperimentalno osnovo.

Ljudje so namenoma prikrajšani za zdravila, to je temelj za prijetje, obtožnico in sojenje tem akterjem.