TO SO NAJBOLJ IZVIRNE RISBE NA TEMO NOGOMETNEGA EP: Kdo so mladi Primorci, ki so jih narisali? (FOTO)

Koper

Posebna komisija je v sklopu natečaja za najbolj izvirno risbo na temo nogometnega evropskega prvenstva imela pri izboru izredno težko nalogo. Odločiti se je namreč morala med več kot 200 prejetimi risbami. Kot najbolj izvirne je v vsaki kategoriji izbrala po pet risb, spletno glasovanje pa je določilo končne tri zmagovalce. To so postali Nicolas Jačimović, Gal Reščič in Svit Bratkovič Žižek.

Nicolas Jačimović

Komisija, ki so jo sestavljali trener FC Koper Rodolfo Vanoli, predsednik MNZ Koper Borut Knafelc, nekdanji mednarodni nogometni sodnik Roberto Ponis, učitelj likovne vzgoje Igor Pucer in učiteljici razrednega pouka Sara Grzetič ter Ina Jurinčič, je odločitev o najbolj izvirnih risbah prepustila javnosti. Na spletno glasovanje je uvrstila 15 risb, ki so jih izdelali učenke in učenci prvih treh razredov obalnih osnovnih šol.

Na spletnem glasovanju je bilo oddanih kar 1774 glasov. V kategoriji 1. razredov je s skupno 237 glasovi zmagal Nicolas Jačimović, drugo mesto je osvojil Tilen Horvat Batagelj, tretja je bila Stela Križman, četrti Tevž Štoka in peti Arne Pistotnik.

Gal Reščič

V kategoriji 2. razredov je prepričljivi zmagovalec Gal Reščič, ki je zbral 421 glasov, na drugem mestu je pristala Selena Piciga, za njima pa so se zvrstili še Luka Janjič, Agnes Milanič in Mia Čatakovič.

Najbolj tesno je bilo v kategoriji 3. razredovSvit Bratkovič Žižek je na prvem mestu zbral 268 glasov, le sedem več od Lee Belcijan Štok. Tretje mesto je s svojo risbo osvojil Matija Golob, četrto Lara Đukić in peto Mia Krivec.

Svit Bratkovič Žižek

Zmagovalci bodo prejeli uradni dres slovenske nogometne reprezentance, vsi ostali sodelujoči pa navijaško majico v barvah slovenske reprezentance, so sporočili s koprske občine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija