"TO JE UNIČUJOČA IZKUŠNJA": Namesto v ZDA so jo poslali v Savdsko Arabijo

Svet

Iz podjetja IAG Cargo, ki sodeluje z British Airways, so se opravičili za napako, sprožili so tudi preiskavo, da bi ugotovili, kako je do tega sploh prišlo.

Madison Miller je bila šokirana, ko so ji na letališču v ameriškem Nashvillu, kjer bi morala prevzeti svojega psa, priznali, da so ga poslali na drugo lokacijo, in sicer v Savdsko Arabijo. Za prevoz je izbrala British Airways, saj je bil to edini prevoznik, ki je dovolil hišne ljubljenčke in še to v predelu za prtljago, torej ločeno od lastnikov. Toda namesto, da bi petletno Bluebell dali na letalo za ZDA, so jo poslali v Riad, glavno mesto Savdske Arabije, medtem ko so drugega psa, ki naj bi odletel v Savdsko Arabijo, poslali v ZDA. "Mislila sem, da ne bom nikoli več videla svojega psa," je povedala Madison za Washington Post.

Iz podjetja IAG Cargo, ki sodeluje z British Airways, so sporočili, da so takoj po ugotovljeni napaki psa poslali na let v ZDA ter se opravičili. "Skrb za ljubljenčke naših potnikov jemljemo zelo resno, zato želimo, da vsi vedo, da smo sprožili preiskavo, da bi ugotovili, kako je prišlo do te napake," so še dodali.

Zaradi te napake je morala Blubell namesto osemurnega potovanja preživeti v kletki kar 63 ur in to v hrupnem, hladnem prostoru. Psička si od stresa še ni opomogla, začela jo je mučiti osamitvena tesnoba, uničuje stvari, če je sama in mora jemati pomirjevala. Njeni lastniki od IAG Cargo zahtevajo deset tisoč dolarjev kot odškodnino za zdravila in stvari, ki jih je uničila v njihovem domu.

Missy Matusicky, docentka na Visoki šoli za veterinarsko medicino Ohio State University, pravi, da je to vedenje običajno pri živalih, ki so bile na tako stresni preizkušnji, ločeno od lastnika in v neprimernih razmerah. "Žal mi je, da je pes moral skozi tako grozno izkušnjo. Glede na to, kar sem videla pri drugih psih, lahko govorimo o psihično zlomljenem psu. Tako bo še naslednje mesece, morda pa celo do konca njenega življenja. To je uničujoča izkušnja," je pojasnila veterinarka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija