TO JE RAČUN ZA 50.000 EVROV, KI GA JE MORAL PLAČATI ŠEJK: V denarnici ni imel dovolj denarja, klicali policijo (FOTO)

Svet

V popularnem disko klubu Culture club Revelin v starem mestnem jedru Dubrovnika se je te dni zgodil svojevrsten incident. Klub sicer slovi po tem, da slavnim gostom nudi zasebnost, zato tudi o tem dogodku ne dajejo izjav. A v javnost je vendarle pricurljalo, kako nekdo iz družbe milijarderskega šejka ni hotel plačati računa v višini skoraj 50.000 evrov. Gost se je zato znašel tudi na tamkajšnji policiji, po Facebooku pa je medtem zaokrožil vrtoglavo visoki račun za vso pijačo, ki jo je druščina naročila tistega večera.

Račun za 368.120 kun oziroma 49.745 evrov

Vesela družba iz Združenih arabskih emiratov je kljub svojemu bogastvu ostala neprijetno presenečena, potem ko je morala plačati 368.120 kun (49.745 evrov) za pijačo na celonočni zabavi v enem od dubrovniških klubov, poročajo hrvaški mediji. V družbi je bil tudi član vladajoče družine iz emiratov, princ Mohamed bin Zajed al Nahjan.

Princ je s prijatelji prispel v Dubrovnik prejšnji teden z luksuzno 145-metrsko jahto Yas, ki je v lasti njegovega očeta Hamdana bin Zajeda al Nahjana. V soboto so se zabavali v znanem lokalu Culture Club Revelin v starem mestnem jedru Dubrovnika. Ko so se nekaj pred 6. uro v nedeljo zjutraj začeli odpravljati iz kluba na jahto in so videli račun, pa so ostali brez besed, poroča Jutarnji list.

Znesek je bil tako visok, da niti bogati princ ni v denarnici imel dovolj denarja, da bi osebno plačal račun, temveč so prispevali tudi njegovi prijatelji, s katerimi je preživel noč. Menda so gosti iz emiratov sprva zavrnili plačilo tako visokega računa, tako da je osebje lokala poklicalo policijo, dodaja časnik. Izpostavlja, da so se zadeve hitro uredile ter da ni bilo nobenih incidentov.

Kaj vse so spili?

Tuji gosti se bodo verjetno dolgo spominjali junijske noči v Revelinu, ko so drago plačali šampanjce Armand de Brignac, Roederer Cristal Rose in Dom perginon ter viski Chivas Regal, še navaja časnik. Poudarja, da višina računa predstavlja znesek, ki meji na letno plačo večjega števila zaposlenih v Revelinu.

Najdražja je bila šestlitrska steklenica šampanjca Armand de Brignac Ace of Spades Gold brut - Metuzalem, za katero je družba z jahte plačala 120.000 kun (16.210 evrov). Spili so tudi 13 steklenic šampanjca Louis Roederer Cristal Rose Brut Millesime, ki v Revelinu stane 10.000 kun (1350 evrov) za 0,75-litrsko steklenico, še piše časnik, ki je objavil tudi račun z zabave.

Obiskovalci kluba so za časnik razkrili, da družba iz Združenih arabskih emiratov ni vzbujala posebne pozornosti in se je zabavala kot drugi gosti. Pijačo so plačali tudi hostesam in latinskoameriškim plesalkam v klubu. Na Facebooku se je znašla fotografija računa iz drubrovniške diskoteke (ogledate si ga lahko spodaj), ki naj ga druščina z luksuzne jahte ne bi želela plačati.

Mladi princ je v Dubrovniku pred incidentom sicer že dopustoval pred dvema letoma. Bogastvo njegove družine ocenjujejo na deset milijard dolarjev, v lasti pa ima tudi tretjo največjo jahto na svetu, ki meri 162 metrov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
žveplo |  13 .06. 2019 ob  13: 10
Kakšna je kazen po šeriatskem pravu za pravovernega muslimana ki se naliva z alkoholom?
Taka kot za katoliškega duhovnika ki ne sme "tikat" otrok, pa jih vseeno... torej , kazni ni, predpisi so samo za sirotinjo.
Motoviltz |  13 .06. 2019 ob  12: 06
Čo, ma ko grejo gosti tega lokala scat, kam teče njivono scanje ?
A imajo posebno kanalizacijo ?
vseved |  11 .06. 2019 ob  11: 54
14
Drag šampanjec ki so ga pile hostese je navaden čaj.