TO JE NAJBOLJ VROČ IZDELEK NA BOLHI: Veliko povpraševanje tudi po vstopnicah za koncerte in hišnih ljubljenčkih

Slovenija

Slovenci so lani prek spletne tržnice Bolha največ povpraševali po peletih. V prvi polovici leta se je povpraševanje po peletih na letni ravni okrepilo za 200 odstotkov. Za 600 odstotkov se je poraslo tudi zanimanje za vstopnice za koncerte, za skoraj 60 odstotkov več pa jih je iskalo hišne ljubljenčke, predvsem pse, so sporočili z Bolhe.

V prvi polovici lanskega leta je bilo skoraj dvakrat več iskanj ključne besede peleti kot v enakem obdobju leta 2022, so v Bolhi zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da so na povečano povpraševanje kuriv vplivale energetska kriza in z njo naraščajoče cene ter težave z dobavo.

Veliko povpraševanja pa je bilo tudi po vstopnicah in hišnih ljubljenčkih. "V prvi polovici lanskega leta smo opazili skoraj 600-odstotno porast iskanja vstopnic in kart za različne dogodke v primerjavi z enakim obdobjem 2022, kar je povezano s sprostitvijo ukrepov za zajezitev novega koronavirusa in posledično oživitev kulturnega in družabnega življenja," so zapisali.

Sicer je bilo v celotnem lanskem letu za skoraj 20 odstotkov več iskanj vstopnic za koncerte kot v letu 2022 in skoraj 70 odstotkov več za kulturne dogodke.

Iskanje živali se je lani na letni ravni okrepilo za skoraj 60 odstotkov. Še posebej veliko zanimanja je bilo za pse, kot so pomeranci, pudlji in borderskih ovčarjev.

Lani se je obenem nadaljeval trend rasti povpraševanja po nepremičninah. Na Bolhi je bilo tako lani za 70 odstotkov več iskanj za prodajo hiše kot leto prej, za prodajo stanovanja pa slabih 20 odstotkov več. Za oddajo stanovanja je bilo dobrih 25 odstotkov več iskanj in za oddajo sobe 10 odstotkov več.

Iskanje počitniških objektov se je lani okrepilo za 45 odstotkov, počitniških vozil in prikolic pa za 17 odstotkov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija