TO JE MOŠKI, KI JE OTEŽEVAL EVAKUACIJO: Obilni Rus med požarom reševal svojo ogromno torbo in blokiral izhod potnikom

Svet

Po tem, ko je na ruskem letališču Šeremetjevo v nesreči letala umrlo 41 ljudi, je javnost dodobra razburila vest o enem od preživelih potnikov, ruskemu državljanu Dmitryju Khlebushkinu, ki je med požarom reševal svojo ogromno torbo.

Priče so povedale, da je Khlebushkin (na fotografiji zgoraj) s tem oteževal pravočasno evakuacijo potnikom, saj jim je blokiral pot do izhoda iz letala. Kot poročajo tuji mediji, se je od ljudi, ki so sedeli za njim, uspelo rešiti samo trem. Da bi bila mera polna, so se s Khlebushkinom še 40 minut po prihodu na potniški terminal ukvarjali zaposleni, saj je želel vračilo denarja za letalsko karto. Več si lahko ogledate v spodnjem videu.

Potniki se niso držali pravil hitre evakuacije

Omenjeni Rus pa ni bil edini, ki ni upošteval splošnega pravila 'pusti vse in si reši glavo'. Na družbenih omrežjih so namreč zaokrožili posnetki drugih potnikov, s katerih je razvidno, da imajo med zapuščanjem letala pri sebi ročno prtljago, kar je vidno na spodnji fotografiji,

Posadka je sicer v 55 sekundah uspela evakuirati 37 ljudi skozi dvoje sprednjih vrat. Največja zasluga za to gre 34-letni stevardesi Tatjani Kasatkini, ki je potnike porivala in vlekla za majice, da bi pohiteli, po nesreči pa je povedala, da so želeli priti do ročne prtljage in tako upočasnjevali evakuacijo. V nesreči je umrl en član posadke, 22-letni Maksim Moisey, ki je skušal odpreti zadnja vrata letala, skozi katera bi se potniki lahko prebili na prosto. 

Črni skrinjici močno poškodovani

V nesreči potniškega letala, ki ga je v nedeljo zajel požar, sta močno poškodovani črni skrinjici, a so preiskovalci v ponedeljek v Moskvi zagotovili, da bodo lahko preučili posnete podatke. Preiskava črnih skrinjic bo verjetno trajala več dni, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Naprava za snemanje komunikacije na krovu letala je v zadovoljivem stanju, so v ponedeljek sporočili iz ruskega meddržavnega letalskega odbora (MAK). "Vsi podatki o letu so skopirani," so dodali. Črne skrinjice med drugim beležijo podatke o letu in pogovore v pilotski kabini. Običajno so tako robustne, da prestanejo nesreče.

View this post on Instagram

Сил родным и близким пережить эту трагедию. Нет слов...

A post shared by BLACK STAR (@blackstar.news) on

Na letalu ruske družbe Aeroflot, ki je bilo na poti iz Moskve v Murmansk, je v nedeljo izbruhnil požar, zaradi česar je moralo zasilno pristati na moskovskem letališču Šeremetjevo. V eni najhujših letalskih nesreč v Rusiji v zadnjih letih je umrlo 41 ljudi. Na krovu je bilo skupno 78 ljudi.

Vzrok nesreče še preiskujejo, a je pilot potniškega letala Suhoj Superjet 100 v ponedeljek povedal, da so morali zasilno pristati zaradi udara strele.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  07 .05. 2019 ob  20: 33
-8
Slika torbe? Če ne - fake news in prijava zaradi spodbujanja sovraštva do debelih ljudi.
bubobubo |  07 .05. 2019 ob  20: 30
že po videzu se vidi, da ga skrbi samo za svojo rit,
ManofSteel |  07 .05. 2019 ob  19: 58
-4
Več kot očitno, da ni bil edini...za nesrečo v letalu morejo najt enega grešnega kozla, kajne ? Važno, da je v letalski družbi bilo vse brezhibno...to šteje., pa čeprav vzrok požara ni pomemben...