TO JE IZKUPIČEK SREDINEGA SHODA V PRESTOLNICI: 52 oseb v postopku, 5 pridržanih, 2 napada na policista

Kronika

Policija je na sredinem shodu v Ljubljani, uperjenem proti ukrepom za zajezitev epidemije, zaznala več kršitev, med drugim, da je bil shod neprijavljen. Zoper 52 oseb vodi postopke o prekršku, pet oseb je začasno pridržala. Obravnavala je tudi dva napada na policista, ki sta bila lažje poškodovana.

Po navedbah Policijske uprave Ljubljana policija postopke o prekršku zoper 52 oseb vodi zaradi kršitev zakona o javnem zbiranju ter zakona o javnem redu in miru, zoper dve pa zaradi kršitve zakona o osebni izkaznici.

Policisti so na shodu, ki se ga je po ocenah policije udeležilo okoli 10.000 ljudi, zaznali tudi eno kršitev iz pristojnosti drugega prekrškovnega organa, ki mu bodo podali predlog za uvedbo postopka o prekršku.

Policija je za čas trajanja shoda v skladu z zakonom o nalogah in pooblastilih policije pridržala štiri osebe, eno pa skladno z zakonom o prekrških. Eni osebi je bil zasežen nevaren predmet, ki ga ni dovoljeno prinašati na shod.

Obravnavali so tudi tri primere poškodovanja tuje stvari. V enem primeru je šlo za poškodovanje službenega vozila, v dveh za poškodovanje stekel na objektih.

Na policiji sicer z zbiranjem obvestil o prekrških na shodu nadaljujejo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  01 .10. 2021 ob  00: 11
-1
kaj nepreklicno odstopljeni Hojs ni prišel v izvidnico
Pjero Panin |  30 .09. 2021 ob  22: 20
Javno prireditev je treba prijavit,javni shod pa ne
Martin Kacur |  30 .09. 2021 ob  18: 29
Ne odobravam nasilja in uničevanja. Še manj pa odobravam ravnanje in obnašanje najvišjih predstavnikov ljudstva. Ljudstva, ki se ga predsednik vlade boji, njegov oproda se med ljudi upa le okrzen s specialci.