TO JE EVROPSKA DRŽAVA, KI ZAČENJA S CEPLJENJEM OTROK PROTI COVIDU: Cepilne centre bodo odprli tudi na šolah

Svet

Na Poljskem bodo v ponedeljek proti covidu začeli cepiti tudi otroke, stare od 12 do 15 let, je VČERAJ sporočil vladni predstavnik za cepljenje Michal Dworczyk. Na Poljskem, ki ima 38 milijonov prebivalcev, so doslej uporabili več kot 20 milijonov odmerkov cepiva, precepljenih pa je več kot sedem milijonov ljudi.

Otroke bodo cepili v obstoječih cepilnih centrih, sredi septembra pa bodo lahko ravnatelji v šolah ustanovili centre za cepljenje, je sporočilo ministrstvo za šolstvo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Poljska je sicer med prvimi sedmimi članicami EU, ki so že uvedle elektronska covidna potrdila in jih tudi že začele izdajati, je na novinarski konferenci dejal poljski minister za zdravje Adam Niedzielski. Potrdila potrjujejo, da je bila oseba cepljena proti covidu-19, da je imela nedavno negativen rezultat testa na okužbo ali da je covid prebolela.

Evropska agencija za zdravila (Ema) je v petek prižgala zeleno luč za uporabo cepiva proti covidu-19 proizvajalcev Pzifer in BioNTech pri otrocih, starih od 12 do 15 let. Pfizerjevo cepivo je bilo do zdaj v EU odobreno za starejše od 16 let.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija