TIKTOK POSNETEK SPREMENIL PISATELJEVO ŽIVLJENJE: Knjiga se je zavihtela na vrh prodajnih lestvic

Trendi

Lloyd Devereux Richards, dolgoletni odvetnik in pisatelj, je 14 let pisal svoj prvi roman z naslovom Stone Maidens, ki pa po izidu ni bil deležen velikega zanimanja javnosti. Kljub temu Richards ni obupal in je še naprej verjel, da bo njegova knjiga nekoč postala uspešnica. Po 11 letih se je zgodil preobrat, ki si ga ni niti v sanjah predstavljal.

Fotografija je simbolična.

Richardsova hčerka se je odločila promovirati očetovo knjigo na družbenem omrežju TikTok, ki je v zadnjem času postalo zelo priljubljeno med mladimi. V 16-sekundnem videoposnetku je predstavila očetovo pot do izdaje knjige, ki se ni dobro prodajala. Videoposnetek je postal viralen in zbral je več kot 40 milijonov ogledov. V kratkem času se je knjiga Stone Maidens povzpela na vrh prodajnih lestvic na Amazonu.

@stonemaidens It’s a beautifully written thriller on Amazon ????❤️ #stonemaidens #booktok #authorsoftiktok #thrillerbooks #books ♬ original sound - e

Roman Stone Maidens govori o forenzičnem antropologu FBI, ki preiskuje serijskega morilca. Richards je knjigo napisal na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj kot odvetnik, ki se je ukvarjal z zadevami, povezanimi s kriminalom. Novica o neverjetnem odzivu na družbenem omrežju je presenetila Richardsa, ki med prebiranjem komentarjev pod objavo svoje hčerke ni mogel zadržati solz.

@stonemaidens you all are amazing! Life can be hard and then it can be wonderful suddenly (still crying) #stonemaidens ♬ original sound - lloyd

Poleg uspeha na družbenih omrežjih je Lloyd Devereux Richards s svojo knjigo Stone Maidens postal predmet različnih intervjujev in člankov. V enem od intervjujev za The Guardian je Richards povedal, da je bil navdih za knjigo njegov dolgoletni prijatelj, ki je bil nekoč vpleten v primer z nasilnim morilcem. Richards je dejal, da ga je ta primer močno prizadel in ga spodbudil, da napiše kriminalni roman.

Po uspehu knjige Stone Maidens se je Richards odločil napisati nadaljevanje zgodbe. V drugem delu bo forenzični antropolog FBI reševal primer povezan z arheološkim najdiščem, kjer so našli posmrtne ostanke žensk. Richards je povedal, da bo nadaljevanje knjige prineslo nove preobrate in presenečenja, ki bodo bralce še bolj pritegnili k zgodbi.

Ob uspehu knjige se je Richards odločil tudi za donacijo dela zaslužka dobrodelni organizaciji, ki pomaga žrtvam nasilja in njihovim družinam. Richards je dejal, da je zanj pomembno, da prispeva k boljšemu svetu in da upa, da bo njegov primer navdihnil tudi druge avtorje, da sledijo svojim sanjam in ne obupajo, če se na začetku ne zgodi nič posebnega.

Richardsova knjiga Stone Maidens je po uspehu na TikToku pritegnila pozornost mednarodnih medijev. Uspeh Richardsa in njegove hčerke je dokaz, da družbena omrežja lahko pripomorejo k promociji umetniških del, ki sicer ne bi našla poti do širše javnosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija