TIK PO ČISTILNI AKCIJI ANKARAN IN PIRAN SPET POLNA ODPADKOV: "Tega, kar počnejo nekateri, resnično ne razumemo!" (FOTO)

Ankaran

Na Facebooku so v kratkem času zaokrožile fotografije odpadkov na območju občin Piran in Ankaran, ki so razjarile mnoge krajane. Oboje so nastale samo nekaj dni po čistilnih akcijah v obeh občinah. 

Razočaran krajan je včeraj na Facebooku delil fotografije odpadkov (zgoraj), ki so se pojavili po koncu športne prireditve Istrski maraton 2019. "Moj današnji sprehod po Parenzani Strunjan mi je razkril domet organizatorja in udeležencev. Ni kaj dosti za govorit ... Odnos do narave in kraja je očiten ... Zelo lepo, da ste vsi navdušeni nad dogodkom. Drugič pa, če že zapirate ceste in glasno opozarjate na dogodek, še počistite za seboj," je zapisal.

Dodal je, da je ironično, da je "bila pred dnevi v naši občini čistilna akcija, ki so se je udeležili vsi pomembneži in tudi funkcionarji Občine Piran. Kaj reči, kot čestitke tudi vam!" je bil oster.

Tudi s fotografij iz Ankarana (spodaj) je razvidno, kako se po tleh spet valjajo smeti, kot da čistilne akcije ne bi bilo nikoli. Odpadki ležijo tudi tik poleg smetnjaka. "Minilo je teden dni, odkar smo prostovoljci (okrog 60 nas je bilo) temeljito očistili Ankaran in njegovo okolico. Tega, kar počnejo nekateri, resnično ne razumemo!" se glasi sporočilo, ki ga je na Facebooku objavilo Športno društvo Ankaran.

Vsem, ki imajo navado odlagati smeti v naravo, pa so najavili: "V Ankaranu nas je veliko, ki nam je mar za naš kraj! Če vas opazimo pri tem nemarnem dejanju, vas bomo vsekakor opozorili ..."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  16 .04. 2019 ob  17: 24
te nemarneže je treba dobro udarit po žepu, edino to jih strezni.....dokler ne bo ustreznih kazni za smetenje, ne bo učinka z jamranjem in kazanjem slik po spletu
Kukuruz |  16 .04. 2019 ob  13: 59
Brezveze jamrat,zivali puscajo drek ljudje pa smeti
vseved |  16 .04. 2019 ob  13: 28
Kaj pričakujete od svinj? Očitno živijo v smetnjaku.
Erazem |  16 .04. 2019 ob  10: 19
26
Počistite in izstavite račun organizatorjem martona.