TEŽAV Z REZERVACIJAMI MEST NA PLAŽAH NAJ NE BI BILO, A IZKUŠNJE DOMAČINOV SO DRUGAČNE: "Vse zmetat v kanto, da se navadijo, da to ni privatna lastnina"

Koper

V začetku tedna smo pisali o kopalcih, ki si že zgodaj zjutraj ali celo večer prej rezervirajo najboljše mesto na plaži, in o turistih, ki med odhodom na daljše kosilo in počitek v bližnji apartma za seboj pustijo brisače, ki jim bodo zagotovile, da se bodo po vrnitvi lahko ponovno zleknili v senci. Medtem ko so nam upravljavci nekaterih plaž v en glas zagotavljali, da tovrstne prakse na njihovem kopališču niso zasledili, so vaše izkušnje drugačne. V anketi smo vas vprašali, ali vas rezervacija mest na plažah moti, med komentarji pod člankom pa ste nanizali vrsto predlogov, kaj storiti, ko naletite na takšen prizor.

Na našo anketo je do sedaj (op. a. do objave članka) odgovorilo 194 oseb. Kar 69 odstotkov vas pravi, da je to zelo pogosta praksa na obalnih plažah in da vas to zelo moti. 17 odstotkov je odgovorilo, da jih rezerviranje mest na plaži moti le v primeru, če je plaža polna. Le 6 odstotkov vas razume, da morajo turisti tudi na kosilo, po 4 odstotki take rezervacije še niste zasledili ali pa vas ne moti, ker menite, da je na plažah dovolj prostora za vse.

Nekateri ste nam zaupali tudi lastne izkušnje. "Smo že premikali prazne brisače stran. So nas grdo gledali in se čudili, zakaj so premaknjene. Glede na to, da so reševalci vsak dan na plaži, bi jih lahko zjutraj premaknili v koše za smeti oz. med izgubljene predmete," se glasi eden izmed komentarjev. Podobnih je še veliko, na takšne prizore pa naj bi domačini že kdaj naleteli na domala vseh plažah na Obali.

To rezervacijo je ne 'plaži' ob Obalni cesti 19. julija ob 8. uri zjutraj zasledila naša bralka.

In kaj storiti ob takem prizoru?

Večina vas meni, da bi morali za to poskrbeti upravitelji plaž oziroma reševalci iz vode, mnogi bi brisače kar sami premaknili oziroma jih celo pometali v morje ali smeti.

"Na otoku Ugljan so to rešili v 10 minutah. Za vse takšne in drugačne rezervacije pride mali 'kamiončin' in odpelje v skladišča. 10 evrov je nočnina, po dveh dneh, če nobeden ne dvigne robe, gre na smetišče. To je bila blažja oblika, pred tem so pa domačini vse brisače metali v morje, zato je župan sprejel drugačne oblike odstranjevanja rezervacij," je že videno rešitev predstavil eden izmed komentatorjev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  07 .08. 2020 ob  07: 51
monteverdi hvala za odgovor,ja priznam res nisem povsem razumela v cem je problem...seveda se strinjam da si ne mores kar tako lastit plazo za pol dneva ,ko te ni. lp. :-))
Monteverdi |  06 .08. 2020 ob  22: 32
@ alfa - očitno ne bistva: razumljivo in sprejemljivo je, če greš v vodo, drugo pa, ko te nekaj ur ali pol dneva ni na plaži. Kapiraš?
alfa |  06 .08. 2020 ob  19: 19
ne razumem zakaj ste mi vsi dali minus na cisto navadno vprašanje,medtem ko mi niste odgovorili kje pustite vi brisace...po molku in minusih sodeč,sklepam ,da tudi sami tako ravnate na plazi,da si rezervirate mesto z brisaco na tleh,medtem ko ste v vodi....
alfa |  06 .08. 2020 ob  10: 24
-8
ok se strinjam s clankom sem domacinka,ampak nekaj bi uprasala kje pa pustite brisaco, ko greste v morje?sprasujem zgolj o brisacah ne o raznih kosarah za piknike in hladilne torbe itd
Prognostik |  06 .08. 2020 ob  09: 46
Ti prideš in daš svojo brisačo čez njegovo.
olor |  06 .08. 2020 ob  09: 26
13
Ja se spomni leta nazaj ko je na koperski javni plaži bil reševalec po imenu Jože, takrat je bilo vsaj malo reda. Po njegovem odhodu se je kmalu začela anarhija, ko so nekateri največ na ić imeli kar piknike na plaži, rezervirali že zgodaj zjutraj si prostor v senci, prav tako obešanje na boje je stalnic v glavnem vse je drugače. Prav tako si znani gospod, dovoli razširiti prostor lokala te prostor za ležalnike ki jih tudi trži, če pa ni najemnika ležalnika je pa prostor prazen, zakaj? Kdo mu je to dovolil na javni plaži?