TESTOV, KI JIH JE DOBAVIL MAJBERT PHARM, NI VEČ: Objavljen je nov javni razpis za nakup milijona hitrih testov

Slovenija

Ministrstvo za zdravje je včeraj objavilo javni razpis za nakup milijona hitrih antigenskih testov za diagnostiko okužbe z novim koronavirusom. Predvidena je nabava okoli 50.000 testov na teden, pri čemer lahko količine posameznih naročil odstopajo za 30 odstotkov. Rok za oddajo ponudb je 10. marec do 12. ure, je razvidno na portalu javnih naročil.

Ponudbe bodo na ministrstvu začeli odpirati že isti dan, in sicer pet minut čez poldne. Najkasneje v dveh delovnih dneh po odpiranju bodo morali ponudniki ministrstvu zaradi preverjanja izpolnjevanja tehničnih zahtev dostaviti še brezplačni vzorec testa z vsemi potrebnimi zapisi in oznakami skladno z zakonodajo EU.

Merilo za izbiro je cena enega kosa hitrega testa, ki vključuje DDV in vse ostale stroške, povezane z realizacijo javnega naročila. Če bo več ponudnikov ponudilo enako ceno, bo naročnik izbral ponudnika z žrebom.

Izbrani ponudnik bo moral celotno naročilo izpolniti najkasneje do 1. decembra.

Pol milijona hitrih testov, ki jih je država za potrebe množičnega testiranja prebivalstva decembra v prvem velikem naročilu hitrih testov kupila od podjetja Majbert Pharm, je medtem že pošlo.

Slovenija si tudi obeta hitre teste iz evropskega skupnega javnega naročila. Pri Evropski komisiji so sicer pojasnili, da vodijo dva postopka s hitrimi testi. Prvi je donacija članicam v okviru nakupa 20 milijonov testov, od tega dobi Slovenija po navedbah komisije 100.000 testov. Druga je skupno naročilo, pri katerem sodeluje Slovenija, pogodbe naj bi podpisali kmalu.

S podaljšanim potekom postopka skupnega javnega naročanja od predvidenega in posledično zamika pri nabavah v okviru skupnega evropskega naročila, ministrstvo tudi utemeljuje skrajšani rok za oddajo ponudb, je razvidno iz razpisne dokumentacije.

Poleg tega hitre teste za zdravstvene ustanove s skupnim javnim naročilom kupuje tudi Združenje zdravstvenih zavodov Slovenije, kjer pa so pojasnili, da postopek izbire med prejetimi ponudbami še poteka, odločitev bo znana predvidoma konec prihodnjega tedna.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ivan Janez Pretnar |  20 .02. 2021 ob  16: 02
KOPER VČERAJ PONOVNO REKORDER 9999999999999 NOVO OKUŽENI
NEKATERI IMAJO POKVARJENE POČITNICE
5 razredov v karanteni.