TESTI ŽE NA POTI V SLOVENIJO: Pošiljko donirali kitajski fundaciji

Slovenija

Kitajski fundaciji Alibaba in Jack Ma, ki sta že pred dnevi tudi Sloveniji donirali zaščitne maske, sta v sredo pozno zvečer na letališče v Liegeu s tovornim letalom pripeljali še teste za bolezen covid-19 za več držav, med njimi tudi Slovenijo. Kot so pri agenciji Odmev zapisali v sporočilu za javnost, so testi že na poti v Slovenijo, kjer jih bo sprejela slovenska civilna zaščita.

Že v petek je slovenska civilna zaščita v Ljubljani prevzela 300.000 mask, ki sta jih donirali fundacija kitajskega spletnega trgovskega velikana Alibaba in fundacija lastnika Alibabe Jacka Maja, tudi s sodelovanjem Aleksandra Čeferina, predsednika Evropske nogometne zveze in Majevega prijatelja.

Na Kitajskem, kjer je novi koronavirus najprej izbruhnil in je posledično tudi Slovenija tja sredi februarja poslala zaščitne maske, v zadnjih dneh poročajo o umirjanju širjenja. Zdaj tako prav Kitajska evropskim in drugim državam pošilja na milijone mask in drugo medicinsko opremo za zajezitev pandemije covida-19.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bella |  26 .03. 2020 ob  11: 26
Hvala za vsako donacijo in pomoc, ki jo posilja Kitajska. Ne zelim mesati babe in zabe, vendar pa je to najmanj kar lahko naredijo glede na to, da je virus startal iz Wuhanske trznice, kjer prodajajo za bogatase divje zivali. Te se koljejo v ekstremno umazanih okoljih z neupostevanjem sanitarnih nacel. Drugo pa: lahko se sedaj njihova KP posipa s pepelom in posilja zdravnike po svetu, ne pozabimo da so molcali in skrivali strasno resnico mesece, objavili so sele, ko je vrag vzel salo.