TEROR NA KRASU: Poskus vloma šel po zlu, neznanci brutalno nad 70-letnika

Kronika

Prebivalce Opčin je dodobra prestrašil nedavni dogodek, ko je pri poskusu vloma v eno izmed vil prišlo celo do streljanja. Zgodilo se je v petek nekaj pred 19. uro v hiši na nekdanji državni cesti 202 v bližini Banov, ko stanovalcev ni bilo doma. 

Fotografija je simbolična.

Kot poroča Primorski dnevnik, so neznanci skušali vlomiti v vilo, a neuspešno, saj jih je pregnal lajež psov. Na kraj je nato prišel sosed, ki je izstrelil nekaj strelov v zrak. Nepridipravi so ga napadli, mu odvzeli orožje in se pognali v beg, je po poročanju časnika na družbenem omrežju Facebook zapisala stanovalka, ki so jo ob prihodu domov pričakala poškodovana vhodna vrata.

Italijanska spletna stran Il Piccolo poroča, da se je s storilci soočil 70-letni Gianfranco Bernardi, oče stanovalca, ki so ga nameravali oropati. "Ustrelil sem v obrambi, oni so mi namerili pištolo v obraz: zataknila se je," je začel svojo šokantno izpoved.

Policisti prečesavajo območje.

"Nameravali so me zabosti z velikim izvijačem. S svojim Sig Sauerjem sem streljal v višini človeka; a ne zato, da bi jih ubil, temveč ustrahoval. Nato so se me lotili s pestmi, brcami in z vlomilskim orodjem. Eden od dveh je uspel dobiti moje orožje in z njim pomeril proti meni. A pištola se je zagozdila. Takrat so pobegnili," je Bernardi podrobno opisal tri minute terorja, ki ga je doživel.

Nasilen dogodek močno odmeva na družbenih omrežjih in v krajevni skupnosti, kjer je med delom prebivalstva zavladala panika, piše Primorski dnevnik. Policija je še vedno na lovu za neznanimi storilci, ki naj bi zbežali s črnim Mercedesom z zatemnjenimi šipami, piše spletna stran Trieste prima, ki se sklicuje na spodnjo Facebook objavo enega od očividcev dogodka. "Divje me je prehitel (malo je manjkalo, da bi se zaletel v nasproti vozeče vozilo) črni Mercedes zadnje serije z zatemnjenimi šipami in bolgarsko tablico. Zgledalo je, kot da beži, v smeri proti Kozini," je zapisal očividec.

V črnem Mercedesu z zatemnjenimi šipami bolgarske registracije so po poročanju očividca zbežali v smeri Kozine.

Kot poroča Primorski dnevnik, se je število tatvin v openskih vilah v zadnjih štirih letih močno povečalo. Vedno več ljudi si namreč na Opčinah gradi vile v bolj izoliranih predelih, ki so mamljiva tarča za vlomilce. Kot so zapisali na strani Trieste prima, so zadnji dve leti vse bolj na udaru roparjev tudi trgovine, zato so se trgovci dogovorili, da jih zapirajo ob 19. uri. "Situacija je resnično ušla izpod nadzora," je za omenjeni medij izjavil eden od zaskrbljenih trgovcev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
porkamalora |  15 .01. 2019 ob  00: 51
-3
Ćirilići v opankah 100 km/h. Vedno bolj se pomikajo (izmikajo Salviniju) na vzhod, po liniji najmanjšega odpora bodo kmalu v bratski, prijateljski Sloveniji, kjer se vsakršen pregon zoper te ["škovace"], smatra za Pro-Janšizem, fašizem in podpihovanje sovraštva.