TE DNI MED ITALIJANI KROŽI NENAVADNA 'PONUDBA': "Plačamo ti 200 evrov, če se na socialnih omrežjih zahvališ Rusiji"

Svet

Ruski državljani, ki prebivajo v Italiji, že več dni pošiljajo povabila italijanskim prijateljem in znancem, da posnamejo in na socialnih medijih objavijo proruska sporočila, v zameno za denar. Na ruski ambasadi pravijo, da gre za prvokacijo, piše repubblica.it.

"Dobro govori o Rusiji in dam ti dvesto evrov. Javno se distanciraj od slabih stvari, ki jih govorijo o Putinovi državi." Takšna povabila v teh dneh krožijo na WhatsAppu med italijanskimi državljani. Zahteva domnevno izvira iz "ruskih množičnih medijev", ki naj bi vodili projekt novinarske narave, povezan s covid-19, piše La Repubblica.

Portal je objavil besedilo enega od sporočil, ki ga je prejel nek italijanski državljan: "Potrebujemo 15 Italijanov, da povedo nekaj dobrega o ruski humanitarni pomoči." Video posnetke je treba nato objaviti na Twitterju, Facebooku ali Instagramu. Boljši so videoposnetki ali besedila s fotografijami, vendar naj bi za videoposnetke plačali 200 evrov, za besedilo pa manj.

Rusko veleposlaništvo v Rimu je za portal komentiralo, da je ta "anonimni podvig" "goljufiva provokacija". "Popolnoma neznano nam je, da se širijo sporočila, v katerih se italijanske državljane prosi, da se v zameno za denar zahvalijo naši državi. Jasno je, da Rusija ne potrebuje takšnega priznanja, saj vsak dan prejemamo na stotine klicev, pisem in komentarjev iskreno hvaležnih državljanov, voditeljev, politikov, podjetnikov."

Rusija je v Italijo 22. marca napotila pomoč v zaščitni opremi kot tudi strokovnjake.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija