TATOVI NA OBALI MINULI KONEC TEDNA 'PONORELI': Kradli vse od koles do natakarskih denarnic, nekateri so bili še posebej drzni

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu s področja kriminalitete obravnavali 33 tatvin, štiri vlome, eno drzno tatvino in štiri poškodovanja tuje stvari. Tatovi so kradli vse od koles do izvenkrmnih motorjev in natakarskih denarnic, nekatere tatvine pa so bile še posebej drzne. 

Vse fotografije so simbolične.

V Portorožu je nekdo ukradel dve kolesi, in sicer gorsko kolo Merida, črno-bele barve, in otroško gorsko kolo Merida, črno-rdeče barve. Vredni sta 1700 evrov. Kolesa so bila (s še tretjim, ki ga je neznanec pustil na kraju) med seboj zaklenjena z verigo.

Na Belvederju v Izoli je nekdo ukradel nezaklenjeno žensko gorsko kolo, modre barve, znamke Scott Contessa 40S, vredno 400 evrov. V Izoli pa so ukradli moško gorsko kolo Rockrider 520, črno-rdeče barve, vredno 250 evrov.

V Žusterni je nekdo ukradel električno kolo znamke Scott, črne barve, vredno 1500 evrov.

V Portorožu so ukradli kolo z motorjem znamke Piaggio, tip Gilera Runner, reg. št. KPBL-77, v katerem so bili kontaktni ključi.

V Kopru je nekdo ukradel zaklenjen moped, Piaggio ZIP, bele barve, reg. KP6V-J5, vreden približno 800 evrov.

V Piranu je nekdo poškodoval parkiran skuter in z njega ukradel več delov.

V Luciji so policisti v petek obravnavali tatvino dveh izvenkrmnih motorjev: z gumenjaka so ukradli izvenkrmni motor znamke Tahatsu 5KM, vreden 500 evrov, s plovila poleg tega pa izvenkrmni motor Mercury F6N, vreden 1000 evrov.

V Seči in v Luciji je v soboto nekdo z dveh plovil ukradel izvenkrmni motor HONDA BF20 14,6 kw, vreden 2000 evrov, in izvenkrmni motor Suzuki DS, vreden 1500 evrov.

V Izoli je nekdo iz garaže ukradel vodni skuter Yamaha FXHO, registrskih številk PI-1287, skupaj z enoosno prikolico, z nameščeno registrsko tablico KP NU-673. Škode je za 15.000 evrov.

Iz gostinskega lokala v Luciji so ukradli 10 natakarskih denarnic, in sicer devet praznih, v eni denarnici pa je bilo nekaj čez 500 evrov. Kasneje je bilo šest praznih denarnic najdenih.

Nekateri so bili še posebej drzni 

V soboto popoldan so policisti prejeli prijavo državljanov Nemčije, ki so jih okradli na počivališču Lom. Ob odhodu iz vozila naj bi mož zaklenil vozilo s ključem na daljinsko upravljanje, ko so se vrnili, je bila ženina torbica razmetana na zadnjem sedežu avtomobila. Ukradli so jim gotovino.

V Portorožu je v nedeljo nekdo vlomil v apartma, iz katerega je gostom z Dolenjske, medtem ko so spali, ukradel dve torbici, z denarjem in dokumenti. Torbi sta bili kasneje najdeni v bližini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija