TALENTIRANI 16-LETNI KOPRČAN BO IGRAL ZA PARMO: Prestop bi bil lahko vreden več kot milijon evrov 

Koper

Decembra 2019 smo pisali o mladem upu slovenskega nogometa - Eneju Marsetiču s Škofij. Danes 16-letnik je kot član FC Koper pri rosnih 15. letih že igral proti mladi slovenski reprezentanci in navdušil. Da gre za pravi talent, priča tudi novica o njegovem prestopu v vrste italijanskega prvoligaša Parma Calcio.

"Nogometni klub FC Koper je znova dokazal, da ima eno najboljših nogometnih šol v Sloveniji. 16-letni napadalec Enej Marsetič je prestopil v vrste italijanskega prvoligaša Parma Calcio," so zapisali v koprskem klubu, kjer je pričel igrati v kategoriji U-13.

Mladi Primorec se je že preselil v Parmo, kjer je danes opravil prvi trening. "Prvi občutki so odlični, zelo dobro so me sprejeli," je povedal Enej. Prestop je po poročanju športnega časopisa Ekipe SN vreden najmanj 500.000 evrov, z bonusi za uspešnost pa bi se lahko cena dvignila še za milijon evrov, piše STA.

Marsetič se je najprej sicer dogovarjal za prestop v italijanski Inter, a je posel 'padel v vodo'. "Res smo izredno veseli, da se je Enej dogovoril s Parmo. Pri Parmi so se kot prvi zanimali za Eneja in ga začeli spremljati," je povedal direktor nogometne akademije FC Koper Andrej Poljšak. Kot je še dejal, se v nogometni šoli trudijo, da delajo dobro: "Vsako leto nam sicer ne uspe takšen prestop, ampak z dobrim delom se bo pojavil še kdo, ki bo primeren za tujino ali pa prvo ekipo. Trudimo se, da vzgajamo dobre nogometaše in športnike ter pri temu vztrajamo."

Pri Parmi igra tudi slovenski reprezentant Jasmin Kurtić, v kategoriji do 19 let pa vratar Martin Turk, s katerim je Enej že igral v mlajših selekcijah v Kopru. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Silvana63 |  02 .02. 2021 ob  11: 44
Zakaj nogometaši iz FC Koper gredo vedno v Parmo? Sikur, Iličić. Upam, da bo uspešen in srečen.