TAKO STA SE PREBIJALA MED VOZILI: Dve uri po tragični nesreči na primorski avtocesti še vedno brez reševalnega pasu (VIDEO)

Kronika

Včeraj popoldne, okoli 15. ure, je na primorski avtocesti med Uncem in Lomom prišlo do tragične prometne nesreče, v kateri je umrl voznik kombija. V obeh smereh so nastajali zastoji. A vsi vozniki, ki so stali v kolonah, niso ravnali, kot bi v takšnih situacijah morali. Reševalni pas namreč ni bil vzpostavljen.

Več kot dve uri po tragičnem trčenju Reševalni pas še vedno ni vzpostavljen. Težave povzročajo predvsem tuji vozniki, praviloma Italijanskih in Švicarskih registrskih oznak. Navkljub temu, da so opozorila o nujnosti vzpostavitve reševalnega pasu prikazana tudi na svetlobnih portalih, smo mnenja, da se še vedno naredi premalo za ozaveščenost tujcev. Zato bo Zavod Reševalni pas letos ob podpori Zavarovalnica Triglav in oglaševalskega podjetja SAM IZOBESIL VEČJE PLAKATE V BLIŽINO MEJNIH PREHODOV. Gre za življenja tako vaših bližnjih kot tudi tujcev. Video posnet iz intervencijskega vozila v spremstvu policije.

Objavil/a Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah dne Nedelja, 07. januar 2024

Še več kot dve uri po tragičnem trčenju vozniki niso vzpostavili reševalnega pasu. "Težave povzročajo predvsem tuji vozniki, praviloma italijanskih in švicarskih registrskih oznak," je na družbenem omrežju X in Facebook objavil Zavod Reševalni pas in zapis pospremil z videoposnetkom, posnetim iz intervencijskega vozila v spremstvu policije. Ta jasno prikazuje, kako sta se obe vozili na nujni vožnji prebijali med množico vozil.

"Navkljub temu da so opozorila o nujnosti vzpostavitve reševalnega pasu prikazana tudi na svetlobnih portalih, smo mnenja, da se še vedno naredi premalo za ozaveščenost tujcev. Zato bo Zavod Reševalni pas letos ob podpori Zavarovalnice Triglav in oglaševalskega podjetja sam izobesil večje plakate v bližino mejnih prehodov," so napovedali.

Ob tem so poudarili: "Reševalni pas se vedno ustvarja za vaša ali življenja drugih ljudi."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  08 .01. 2024 ob  13: 15
17
Ah ah ah, švicarske tablice, potniki pa šiptarji na delu v Švici.
solinar |  08 .01. 2024 ob  11: 22
18
Samo kazni, kazni in kazni. Italijani pa itak vozijo po svoje. Na portale jim lahko narišete 15 reševalnih pasov pa še ne bodo skapirali za kaj se gre. Mislijo, da je to vozni pas samo za njih. Ko so v službi divjajo, ko so na dopustu po dopustniško. Za njih je važno, da jim dela troblja.