TAKO SO AMERIČANI PREŽIVELI NOČ PO VOLITVAH: 'Navalili' na pice, alkohol in travo

Svet

Ne glede na politično prepričanje so bili Američani na volilni dan enotni vsaj v enem pogledu - stresno noč po volitvah so preživeli ob picah, alkoholu in marihuani.

Medtem ko so na voliščih preštevali glasove po torkovih volitvah, so podjetja, ki prodajajo hrano, alkoholne pijače in "travo", komaj sledila naročilom.

Podjetje Drizly, ki se ukvarja z dostavo alkoholnih pijač, je sporočilo, da je bila v torek prodaja povprečno za 68 odstotkov višja kot pretekle štiri torke. V Washingtonu se je prodaja povečala za 133 odstotkov, v New Yorku za 110 odstotkov, v Los Angelesu pa za 35 odstotkov. V "modrih" zveznih državah se je prodaja povečala za do 75 odstotkov, v "rdečih" pa za do 33 odstotkov.

Vino je predstavljalo 42 odstotkov prodaje, žgane pijače 41 odstotkov, pivo pa 15 odstotkov, so sporočili iz podjetja s sedežem v Bostonu.

Podjetje Eaze, ki se ukvarja s prodajo marihuane, je sporočilo, da se je v Kaliforniji v torek prodaja povečala za 17 odstotkov v primerjavi s prejšnjim torkom, v Los Angelesu pa za 18 odstotkov. Največ povpraševanja je bilo po že pripravljenih "jointih" in vaporizatorjih.

Iz Googla so sporočili, da je bilo v torek popoldne največ iskanj "v moji bližini" povezanih z dostavo pic, kitajske in mehiške hrane, sušija ter alkoholnih pijač.

V picerijah so komaj sledili naročilom. Iz italijanske restavracije Antico so sporočili, da je bila prodaja trikrat večja kot na običajni torek. Stranke so naročale predvsem pice in sladoled.

Podjetje Prime Pizza, ki ima svoje poslovalnice v Burbanku, Fairfaxu in Los Angelesu, je sporočilo, da so v torek med 11. in 17. uro zabeležili trikrat več naročil kot običajno. Prodaja v celem dnevu je bila za okoli 250 odstotkov večja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

POGOVOR Z DIABETOLOGINJO JANO KOMEL IZ ZD KOPER: "Vitamin D dokazano zmanjša pojavnost akutnih okužb dihal"

Smo sredi drugega vala koronavirusa, njegove posledice bomo čutili še dolgo. Ali držijo trditve, da lahko okužbo preprečimo tako, da okrepimo svoj imunski sistem? Nas ta res ščiti pred koronavirusom? Ker je koronavirus (SARS CoV2) zelo nalezljiv virus, se z njim lahko okužimo kljub dobremu imunskemu sistemu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Drek |  05 .11. 2020 ob  12: 59
Koliko denarja bi drzava zasluzila ce bi bila trava pri nas legalna? Denar katerega bi lahko namenili ZDRAVSTVU.